Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

małe monitory, wzmacniacz lampowy.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak tuba fajna jest... tylko ze kolega nie ma tyle miejsca

Skomentuj

tylko ze kolega nie ma tyle miejsca
      :)
      niom.. :)

Skomentuj

ja tak samo nie mam miejsca ale wcisne do pokoju te kroey na tesli 6608:P

Skomentuj

ja tak samo nie mam miejsca ale wcisne do pokoju te kroey na tesli 6608:P
          no, fajnie, ale co to wnosi?

Skomentuj

ze jak sie uprze to zawsze sie znajdzie jakies wyjscie, a horny na fostexie 10cm nie sa az tak wielkie. a po 2 nie ma bardzo efektywnych malych monitorkow :)

Skomentuj

Wit Wita

Posiadam też wzmaka na pcl 86 a napędzam nim kolumny firmy Elac .
              Po rozebraniu ich okazało się ze w środku siedzi westra .
              Głośnik 16 cm i BR oraz założyłem gdwk 11/100 Także polecam takie rozwiązanie.
              Mam takie pytanie jak zrealizowałeś żarzenie Lamp.
              Ja planuję wsadzić zasilacz impulsowy żeby wyeliminować brum co wy na to ?

Pozdrawiam
              WIT

Skomentuj

ze jak sie uprze to zawsze sie znajdzie jakies wyjscie
                wg Twojego myślenia lepiej zmienię pokój.. :) ale tak na poważnie to trudno ze znalezieniem dobrego monitora pod lampkę.
                Posiadam też wzmaka na pcl 86 a napędzam nim kolumny firmy Elac .
                Po rozebraniu ich okazało się ze w środku siedzi westra .
                Głośnik 16 cm i BR oraz założyłem gdwk 11/100 Także polecam takie rozwiązanie.
                nic nie jarzę z tego Twojego rozwiązania.
                Ja planuję wsadzić zasilacz impulsowy żeby wyeliminować brum co wy na to ?
                a ja sie nie znam przepraszam ale nie umiem poradzić nic.
                zajrzyj na www.trioda.pl i tam na forum dostaniesz wyczerpującą odpowiedz. :)
                pozdrawiam

Skomentuj

Mozesz zrobic:
                  - one way ticket
                  - monitorek na beymie
                  - Horna :)

Moze udaloby sie zrobic polaczenie fostexa i one way ticket :)

Male i dobre :)

Skomentuj

fuck! WIT, pomyliłem adresy i pradwidłowy jest www.trioda.com

Skomentuj

wysoki SPL i małe głosniki to raczej nieidzie w parze :P

masz dwie mozliwości
                      - mała buda głośnik 6,5cala wysoki SPL i kiepskie zejście
                      - duza buda głośnik/glośniki 6,5cala wysoki SPL i niezłe zejście

tu trzeba jakiegoś kompromisu :)

Skomentuj

masz dwie mozliwości
                        - mała buda głośnik 6,5cala wysoki SPL i kiepskie zejście
                        - duza buda głośnik/glośniki 6,5cala wysoki SPL i niezłe zejście
                        SW,
                        masz coś sprawdzonego??? żebym nie wybierał bez sensu.
                        zastanawiam sie jednak na szerokopasmowym z wyciszonym środkiem pasma.

Skomentuj

magik, masz pokój o metr większy od mojego,nie rozumie w czym problem,u mnie spoko stały 4 horny i pralka z bsw,miejsca wolnego było dość.
                          Może pokombinuj coś z umeblowanie czy jak bo zbudowanie hornów uważam za strzał w 10-tke pod taki wzmak.SPL-u im nie brakuje,pod lampe jak znalazł.

No właśnie,lampowca to ja jeszcze nie miałem...

Skomentuj

No wlasnie lampki ja tez nie mialem :) Jakbym znal sie na elektryce to bym sobie zrobil ale u mnie z nia na bakier...

Skomentuj

nie rozumie w czym problem
                              w tym, że horny będą za duże, założenie jest takie, że ma być małe..
                              czemu te horny mają takie wysokie obudowy kurna no! :) :) :)
                              potrzebuje niewielkie monitorki, takie jak studyjne..

a lampowiec to zupeł nie inna historia..
                              tylko sie nie bierz za bufor.. straszna lipa. znaczy mało (czyt: nic - przyp. mój) daje, szkoda kasy, czasu i czegokolwiek tam jeszcze..

Skomentuj

ciekawa wydaje się beyma 8M60N tyle że to praktycznie średniak ale 95dB ma i idzie do 8kHz
                                tu masz specyfikacje
                                http://profesional.beyma.com/ENGLISH...?pdf=8M60N.pdf

ostatnio były dwie na allegro aukcja się skończyła ale głośniki nieposzły - moze wystawi je jeszcze raz

X-max niby 0mm ale przy 2 watach subsonic chyba niebędzie konieczny :)

dał bym je do duzej budy B-R na jakieś 60Hz i SPL napewno będzie dobry - z basem moze być cienko

kolejnym typem jest Celestion Truvox teraz niewiem czemu zmienili mu nazwe na TF0818 i zmniejszyli mu o połowe moc :P

http://professional.celestion.com/pr...specs.asp?ID=4

mozesz go tanio kupić od irka (z LDMu)

3 propozycja to monacor - niesłyszałem niewidziałem ale zapowiada się ciekawie

http://monacor.pl/catalogue-product....=62&SubKtg=679

cena w miare SPL dobry

wszystkie te głośniki to szerokopasmówki estradowe (do 2 droznych kolumn współpracujących z subbasami) mimo to dając je do duzej budy (30-35L) mozna z nich wyciągnąć troche basu.

Wszystkie mają SPL w granicach 94--96dB czyli ponad 6dB więcej niz propozycje innch :)

weźmy teraz pod uwage że sporo ludzi z forum słucha arnów 150 które maja z 85dB przy dobrych wiatrach to wychodzi nato że ty będziesz mial podobne natęzenie dźwieku z 2 wat jak oni przy 30-40W co uwazam juz za normalną głośność przy której nietrzeba się martwić że za oknem wieje i niesłychać muzyki albo prosić sąsiada żeby nie szurał bo zagłusza dźwiek :)

Skomentuj

magik, pisze 2 raz fostex 10cm mam projekt kolumny sa male waskie 18cm na 84cm i pod lampe to bedzie idealne uzupelnienie, wiec na takie cos sie miejsce znajdzie. pamietaj ze horny sa stworzone wlasnie pod brzmienie lampy :)

[ Dodano: 2006-03-23, 00:03 ]
                                  a tu masz projekt jak bys chcial

http://img529.imageshack.us/my.php?image=fostex8gl.gif

Skomentuj

ile kosztuje ten fostex i gdzie go najlepiej zamowic ??

Skomentuj

calosc wyniesie z 350zl reazem z przesylka i trzeba zamowic z niemiec

Skomentuj

oto jak wyglądają te kolumienki na fostex'e..

niestety głośnik słabo dostępny w polsce.. :(
                                        dobra wielkość jak na tubę :)

:):):)
                                        :):):)

Skomentuj

magik, foty nie dzialaja

Skomentuj

Czaruję...
                                          X