ze jak sie uprze to zawsze sie znajdzie jakies wyjscie, a horny na fostexie 10cm nie sa az tak wielkie. a po 2 nie ma bardzo efektywnych malych monitorkow :)
Posiadam też wzmaka na pcl 86 a napędzam nim kolumny firmy Elac .
Po rozebraniu ich okazało się ze w środku siedzi westra .
Głośnik 16 cm i BR oraz założyłem gdwk 11/100 Także polecam takie rozwiązanie.
Mam takie pytanie jak zrealizowałeś żarzenie Lamp.
Ja planuję wsadzić zasilacz impulsowy żeby wyeliminować brum co wy na to ?
ze jak sie uprze to zawsze sie znajdzie jakies wyjscie
wg Twojego myślenia lepiej zmienię pokój.. :) ale tak na poważnie to trudno ze znalezieniem dobrego monitora pod lampkę.
Posiadam też wzmaka na pcl 86 a napędzam nim kolumny firmy Elac .
Po rozebraniu ich okazało się ze w środku siedzi westra .
Głośnik 16 cm i BR oraz założyłem gdwk 11/100 Także polecam takie rozwiązanie.
nic nie jarzę z tego Twojego rozwiązania.
Ja planuję wsadzić zasilacz impulsowy żeby wyeliminować brum co wy na to ?
a ja sie nie znam przepraszam ale nie umiem poradzić nic.
zajrzyj na www.trioda.pl i tam na forum dostaniesz wyczerpującą odpowiedz. :)
pozdrawiam
magik, masz pokój o metr większy od mojego,nie rozumie w czym problem,u mnie spoko stały 4 horny i pralka z bsw,miejsca wolnego było dość.
Może pokombinuj coś z umeblowanie czy jak bo zbudowanie hornów uważam za strzał w 10-tke pod taki wzmak.SPL-u im nie brakuje,pod lampe jak znalazł.
w tym, że horny będą za duże, założenie jest takie, że ma być małe..
czemu te horny mają takie wysokie obudowy kurna no! :) :) :)
potrzebuje niewielkie monitorki, takie jak studyjne..
a lampowiec to zupeł nie inna historia..
tylko sie nie bierz za bufor.. straszna lipa. znaczy mało (czyt: nic - przyp. mój) daje, szkoda kasy, czasu i czegokolwiek tam jeszcze..
wszystkie te głośniki to szerokopasmówki estradowe (do 2 droznych kolumn współpracujących z subbasami) mimo to dając je do duzej budy (30-35L) mozna z nich wyciągnąć troche basu.
Wszystkie mają SPL w granicach 94--96dB czyli ponad 6dB więcej niz propozycje innch :)
weźmy teraz pod uwage że sporo ludzi z forum słucha arnów 150 które maja z 85dB przy dobrych wiatrach to wychodzi nato że ty będziesz mial podobne natęzenie dźwieku z 2 wat jak oni przy 30-40W co uwazam juz za normalną głośność przy której nietrzeba się martwić że za oknem wieje i niesłychać muzyki albo prosić sąsiada żeby nie szurał bo zagłusza dźwiek :)
magik, pisze 2 raz fostex 10cm mam projekt kolumny sa male waskie 18cm na 84cm i pod lampe to bedzie idealne uzupelnienie, wiec na takie cos sie miejsce znajdzie. pamietaj ze horny sa stworzone wlasnie pod brzmienie lampy :)
[ Dodano: 2006-03-23, 00:03 ]
a tu masz projekt jak bys chcial
Skomentuj