Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alternatywa dla tesli arn 150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alternatywa dla tesli arn 150

Poszukuje głośnika podobnego lub lepszego od arn 150. Różnica w cenie może być max 30zł czyli do 70zł za sztuke. Zastanawiałem się nad stx'ami alpharadami ale tak naprawde nie wiem. Jutro kupuje głośniki, więc to ostatni dzwonek.

PS. Jak zrobić/gdzie kupić tłumik do wysokotonowego? Jak go podłączyć?

moze cos z Tonsila jakis GDN 13/xx

Skomentuj

Zalerży mi głównie na większej efektywności troche. tak gdzieś 86-7 db. Tonsile sa chyba nie na moją kieszeń (przynajmnniej te na ich stronie)

Skomentuj

Zamieszczone przez Spacestar
        Zalerży mi głównie na większej efektywności troche. tak gdzieś 86-7 db. Tonsile sa chyba nie na moją kieszeń (przynajmnniej te na ich stronie)
        HOJ

ARN 150 je SUPR HIFI reprak zadny TONSIL na nej nema U nas c CECHAH jsme zkouseli ARN 150 vs GDN 13/40, GDN 13/50 a ARN is the best !!!

TESLA NEMA moc dobre basove repraky , ale ARN 150 a ARN 188 a ARN 226-07/4 jsou velmi dobre !!!
        Pokud chces "efektywnośc" tak musis mit vetsi reprak (150 mm jest zamalo).

2x ARN 150 +GTC 11/100 je VYBORNA VOLBA
        info:
        http://www.reprobedny.wz.cz/view.php...nku=2004062101 - bardzo fajne !!

Skomentuj

Lubie czechy! Byłem w czechach! Zapisałem się do szkolnego klubu europejskiego własnie dla czech! I Będe kupował czeskie głośniki!
          ARN 150 the best

Skomentuj

Zamieszczone przez Spacestar
            Lubie czechy! Byłem w czechach! Zapisałem się do szkolnego klubu europejskiego własnie dla czech! I Będe kupował czeskie głośniki!
            ARN 150 the best
            HEHE tak tak ARN 150 is besttt :)

Bardzo fajny " glosnik" :-) i tanii

Skomentuj

a może wypróbujesz tego Heco co się przewijał kilka razy na forum?? akurat siedem dyszek za sztukę.

Skomentuj

arn 150 to badziew jak odniesimy go do prawdziwego glosnika

na forum trzba obalic pare mitow i legend zacznijmy sie w koncu rozwijac a nie arn i arn 150
                pogodzmy sie z tym ze ten glosik to budzetowka i to najtansza przy porownaniu jego do prawdziwego glosnika wypada blado bo nawet z tym alfredem taka przepasc go nie dzieli

Skomentuj

Czołem .
                  Poczytałem ;-) trosecku tem ceski .
                  Jedno co mnie dotyka to fakt ze nie robią z takich badziewi jak stx vs alfred ze srebną membranecką.
                  U nas to jeszcze pewien standard low-endu.

Skomentuj

No cóż. Cięzko jest skombinowac troche hajsu. Jestem jeszcze niepełnoletni więc każde 10zł jest dla mnie do wyzębienia koszmarem (albo bez zapiekanek przez tydzień...)
                    Też bym sobie zrobił kolumny chociażby na visatonach z aluminiową membraną 400zł za sztuke, dał to tego kopułke 250zł za sztuke. To by pewnie nawet ładnie grało. Tylko że musiałbym sobie odmówić adidasków i chodzić w klapkach na jesień, musiałbym sobie nowego dresiku odmówić, musiałbym odłączyc neta na 3 miesiące i by była kasa. Tyle że ja nie jestem audiofilem. Nie musze słuchac kolumn 1000zł sztuka. Chetnie bym takie miał, ale pewnie tesle mi wystarczą. A nawet jeżeli nie to będe mieć /jakieś/ nagłośnienie. Może później na lw800 zrobie subwoofer, albo na jakimś troche lepszym (150zł) głośniku. I wiecie czego będe na tym słuchal? EMPETRÓJEK! Tak.
                    Żegnam serdecznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                      arn 150 to badziew jak odniesimy go do prawdziwego glosnika

na forum trzba obalic pare mitow i legend zacznijmy sie w koncu rozwijac a nie arn i arn 150
                      pogodzmy sie z tym ze ten glosik to budzetowka i to najtansza przy porownaniu jego do prawdziwego glosnika wypada blado bo nawet z tym alfredem taka przepasc go nie dzieli
                      TAk ARN 150 je LOW END ale

kdyz porovname
                      ARN 150 VS GDN 13/xx
                      ALFRED
                      STX

ARN 150 is winner !!
                      cost/power ratio is very good !!

Napevno jakis SEAS , SCANSPEAK VISATON bendou lepsze ale duzo drogsie !!

2x ARN 150 v 15 litrech zagra celkem interesujoncy bas !!

Skomentuj

mysle z ze czeski kolega zdecydował sie nie kupic fajek przez jeden miech nie wydac kasy na 4 dyskoteki nie wypic na nich piwka , kupic tańsze adidasy a nie te z góry . Usiadł w pracowni zrobionej w piwnicy ( co dla Spacestar było by pewnie ponizeniem bo "koledzy") i zaczoł coś co zwie się HOBBY . Jednoczesnie zdobywajac wiedze techniczną jak i praktyczną .

pomysl co musi robic i jak myslec człowiek z 2ką dzieci by nie wydac o 10 zł za duzo i jak sie starac w normalnym zyciu aby coś jeszcze skapneło ma hobby

Skomentuj

ale dzisiaj wszyscy najeżdżająDD Ludzie skończcie

Skomentuj

Cóż. Nie wydaje 10zł a kupuje scan-speaki?
                            Niestety zupełnie nie wiesz kim jestem więc to do mnie nie udeża.
                            Pójście do piwnicy nie jest chyba niczym strasznym, ale ty masz chyba jakies schizy?
                            HOBBY... Chciałbym zauwazyć że gdybym kupował buty i pięciopaskowe, oszczędzał na uciechach to i tak mi na visatony seasy czy inne nie starczyło za chiny ludowe. Natomiast na arn 150 i arv zbierałem kase równe 3 miesiące odkładając każdy wolny grosz. Czekałem 3 tygodnie żeby udac się z tatą na wolumen i zakupić wszystko co potrzebne. To taki mój prezent gwiazdkowy, niestety życie to życie. Wole sobie kupić jedne buty na 3 miesiący niż co 3 tygodnie para, to prosta oszczędność... JEstem młodym człowiekiem, wy jesteście zapaleńcami. Chciałbym być taki jak wy. Ale diyaudio to nie jest jedyne me zainteresowanie, a reszta mych zainteresowac darmowa też nie jest. Nic nie jest darmowe. Pewnie arn150 to zabawka (chciałem od mamy 20zł na klawiature bo mi się zepsuła, ta powiedziała że za 20zł to jest zabawka i kupiła za 80...) ale może będzie grać lepiej od moich plastixów za 16zł.

Cóż, uważam że dysputa jest pozbawiona sensu i zabarwienia erotycznego za co big minus. Proponuje skończenie tematu "dlaczego spacestar jest niemytym dresiarzem z zabawkowymi głośnikami tesli i zgniłe flaczki a co ma robić człowiek z dwójką dzieci?"

Skomentuj

broken, ale bas to nei wszystko

tesla to tani glosik i tez tak gra i pogodzmy sie z tym w koncu
                              wtedy moze ruszymy z miejsca i zaczniemy robic naprawde dobre kolumny

Skomentuj

nie robić dobre kolumny tylko kupowac dobre głośniki.

Skomentuj

tesla jest ok tonsil to takze pewna inwestycja. Zamiast kupwac zabawke za 20 zł twoja mama uczy Cię ze trwalszą inwestycją bedzie zakup za 80 zł . Ty takze dostrzegasz ten fakt za butach . Po co wydac kase na stx potem na alfreda . Zaczynasz na arn`ach , a stac cie na kompa i łacze . Mysle ze jak byś porozmawiał rozsadnie z mamą o trwałym zakupie tonsili ( wiem nieznam twojego zycia finansowego ) to moze byś miał monitorki na tonsilach

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                                    broken, ale bas to nei wszystko

tesla to tani glosik i tez tak gra i pogodzmy sie z tym w koncu
                                    wtedy moze ruszymy z miejsca i zaczniemy robic naprawde dobre kolumny
                                    Tak mas prawde bas to nie wszystko, ale popatrz

nas v chesku menime ARP 150 - to jest glosnik stredotonovy za ARN 150 bo ten zahraje stredy lepe nez ARP !!
                                    Ja tylko pisalem ze ARN 150 jest bardzo dobry glosnik a jest tanii .

Ja mam 28 lat zrobilem juz mnogo boxu a mam zkusenosti ..

Za 330 Kc je tu supr reprak a ZADNY TONSIL nebo STX a ALPHARD se mu NEVYROVNA !!!

Skomentuj

Nikt nie neguje, że ARN 150 jest dobrym głośnikiem. Jednak tonsil też ma bardzo dobre głośniki jakość/cena...

Skomentuj

A jakbym kupił 11/100 kopółkę to by lepiej grało z arnem 150? Bo nie widze nic w repertuarze tonsila co by mi odpowiadało, a chyba arn150 w porównaniu do GDN 16/30/ lub 16/40/ nie jest aż tak beznadziejny?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X