Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subik do muzy i kina, pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subik do muzy i kina, pomoc

witam mam zamiar zrobic subik do kina i czesciowo do muzy...
    mam juz dwa tda w mostku i teraz przyszedl czas na glosnik i obudowe, co do obudowy sobie z tym poradze. ale chce abyscie mi pomogli w wyborze glosnika do 200zl wiem ze to nie duzo ale niestety funduszy za duzo nie mam... pokoj to ok 25m2
    czeam na wasze propozycje..
    a puki co fronty to stx gdn22, gdm17 i gwizdek tez sxt(w przyszlosci wymienie na arv a tyly to arn 188 i arv 104. central w planach jak narazie dwa arn 150 i arv104. z gory dzieki za odpowiedzi

Re: subik do muzy i kina, pomoc

Naprawde ludzie nie GWIZDEK!!!!!!!

Co do suba to może głośnik reveland TW3000. Ale wzmacniacz trzeba dobry zapomnij o TDA!!

Skomentuj

jak do 200zł to może Stx 30-300-4 AP

Skomentuj

gdzies czytalem ze za 200zł idzie dorwac bsw 10' moze to by bylo warte?

Skomentuj

Tak - fajnie - wszystkie glośniki 4R, a DeKeR ma za napęd mostek TDA
          Do 200zl - sls12 np jeśli do kina ...

Skomentuj

Takero owszem SLS12' nada się ale...

Właśnie nigdy niedoceniałem SLS aż do czasu kiedy dałem mu dobry wzmacniacz. Jak SLS dostał Holtona 400W pokazał na co go stać ten wzmacniacz trzyma go za morde naprawdę. A niesądze by kolega chciał wydać na głosnik 200zł a na wzmacniacz 300-400.

Skomentuj

Ale na mostku tda też jakoś zagra ...
              Pozatym nie jest wiele głośników takich do 200zl ...
              A SLS jest o niebo lepszy od stxa 32 300 8 xx :P
              wiec myślę że to dobry wybór, tym bardziej że za jakiś czas wzmaka można podmienić ...

Skomentuj

Takero albo reveland TW3000 słyszałem go miałem kiedys prototypowego suba na nim mi polecił go TOMASZo i naprawde głosniczek pierwsza klasa. Kiedyś kupowałem go za 190zł teraz kupując głośniki u MIVOCA przez moje forum jest 10% taniej:P(Taka mała reklama)

Skomentuj

a co myslicie o tonsilu 30/80??

Skomentuj

Typowo tonsilowski charakter - spory SPL, małe xmax, buda ok 60 - 80l z tego co pamiętam...
                    Mi się nawet podoba :)

Skomentuj

a i patrzylem za tym sls ale on to przeciez 400zl a ja jak juz mowilem to do 200 niestety
                      chyba ze nie za tym glosnikiem patrzylem...:)
                      ja bym najlepiej poprosil o jakis link...

Skomentuj

a i patrzylem za tym sls ale on to przeciez 400zl
                        zamawiany był po 200zl więc może ktoś kto tak kupował Ci go za tyle sprzeda ...

Skomentuj

a wiec czy jest ktos tutaj kto ma takie cacko na sprzedaz?? albo cos innego sesownego??

Skomentuj

Dekar nikt za ta kase Ci go niesprzeda mam dwa ale niestety:P

Jak pisałem kup Revelanda TW3000 jak nie STX z tego nowego AP. I zapomnij o mostku TDA on się nienadaje. A sls na mostku TDA to nawet nie gra:P:P

[ Dodano: 2006-03-21, 21:58 ]
                            Zapomniałem dodać dobry SUB to nietylko głośnik za 1500zł kupisz jakiegoś JL audio za 1,5tyś zł i podepniesz mostek tda i se można..... Głośnik to też wzmacniacz wielokrotnie drozszy niz sam głośnik.

Skomentuj

ja to dokladnie rozumiem zibi ale niestety moje srodki finansowe nie pozwalaj mi na kupno glosnika za wiecej niz 200zl a wzmaka nie zmienie na dzien dzisiejszy, bo takowy mam.
                              a co do glosnika to albo tonsil 30\80 albo visaton W300 albo dozbieram i visaton W300S
                              a moze ktos mial stycznosc z tymi glosnikami??

Skomentuj

Mostek TDA to też wzmak, co prawda do współpracy z tanimi głośnikami, ale zawsze ...
                                Może skopiuj konstrukcje Zajaranego ?
                                STX 32 150 8 SC ...
                                Ktoś go sprzedaje na audiomanii za 35zł ;]

Skomentuj

takero,wez pod uwage ze tamten stx jest z starej serii najprawdopodobniej,pozatym na mostku tda sie tłucze i zaszybko wymięka tak pisze sprzedający.

Skomentuj

A ja dalej swoje polecam REVELANDA TW3000 narazie mostek mu styka a kiedyś dasz wiekszy wzmacniacz!

Skomentuj

a ty dalej swoje.............. ON MA 4 OHM!!!!!!!!

Skomentuj

no wlasnie on ma 4R i tu sie nie nadaje, chyba ze ktos wie jak zrobic aby sie nadal :P
                                        a po wielu godzinach poszukiwania doszedlem do wniosku ze kupie tonsila 30\80 i czy ktos mial z nim doczynienia?? moze mi powiedziec jak on sie sprawuje??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X