Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Eksperyment z "superwysokotonowym"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Eksperyment z "superwysokotonowym"

Skladam horny na ARZ 6608 (jestem w trakcie) i co narazie zauwazylem w tych glosnikach to brak gory... niestety ale nie wymagajmy cudu nie ma glosnika 20cm ktory bedzie przenosil cale pasmo. Wiec postanowilem poprubowac z wysokotonowym jakims cietym wysoko bede testowal 14khz, 16khz, 18khz, filtr 6dB. Calosc bedzie wygladac mniej wiecej tak (zamowie z allegro)

a wsadze w to Hertza:

http://www.allegro.pl/item91906141_h...4_m_ce_pl.html

Co myslicie o takim szalonym pomysle :P calosc powinienem zaprezentowac w przeciagu tygodnia, a jak beda jakies przeszkody to moze sie czas wydluzyc :)

mozesz sprobować z ARVką 040-03-4 tylko niepomyl modelu :P

Skomentuj

do samochodu to tego drewna chyba nie da rady wsadzic :| ciekawe jak by to dobrze wyprofilowac alo inaczej wystrugac dobry efekt bylby !

Skomentuj

nadzik, czytaj uwaznie do jest do uzupelnienia gory w kolumnach domowych typu horn :)

Skomentuj

wiem o co chodiz .... chcialem tak tylko napomknac ! ;]

[ Dodano: 2006-03-22, 16:36 ]
          a propo hornow ... niedawno dorwalem fajne projekty tego typu kolumn ale na
          fostex-ie niezle niezle ;]

Skomentuj

ja tesh mam pare projektow na fostexie, moze jak bede mial przyplyw gotowki to cos skrece :P

Skomentuj

balbym sie takie cos instalowac. Moj potomek czasem moglby sobie niechcacy oczko wybic :P Ale ogolnie ksztalt mi sie podoba :)

Skomentuj

to bedzie przytwierdzone na gorze glosnika wiec raczej nie m,a takiej opcji zeby ktos cos sonbie wybil tylko mnie ciekawi brzmienie tego hertza czy sie spisze w tym w czym sie ma spisac :P

Skomentuj

Ja bym go już puścił od 5-7kHz, filtr Irz., tam gdzie jest najbardziej potrzebny, a ARZ trochę stłumił od góry. Nie wiem czy słyszysz 16-18kHz, ale ja niestety już nie. Zresztą tam nie ma muzyki tylko jakiś szum w większości

Skomentuj

5-7 to by juz sie mijalo z celem, arzki nie bede niczym tlumil ma grac tak jak gra bez zadnego filtra zadnego tlumika, a uwiez ze slysze :] poprostu odczuwa sie w dzwieku jakis brak

[ Dodano: 2006-03-24, 00:30 ]
                    a i dodam ze odetne go filtrem o spadku 6db na oktawe, wiec nizej tesh bedzie gral ale z mniejsza efektywnoscia co powinno uzupelnic sie z ARZ

[ Dodano: 2006-03-24, 14:49 ]
                    Hertze doszly :) powiem ze graja calkiem calkiem jak na klase samochodowa, czuje ze to bedzie udany eksperyment :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X