Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Rada]Co wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Rada]Co wybrać?

Witam.Chcialbym abyscie mi doradzili, jaki glosnik i w jakiej skrzyni by dobrze zagral tak do 400zł. Patrzyłem(nie wybrałem tego Pionka
    http://allegro.pl/item93656061_pione...owy_sklep.html
    Jakie inne firmy, lepsze waszym zdaniem w podobnej cenie wybralibyscie?Hertz, JL...?
    Pozdrawiam!

400zl na sam glosnik?

Proponuje BSW albo TIW

Skomentuj

Za duzo niewiadomych...
      W jakim pomieszczeniu ma to grac? Do czego Ci to (filmy? muzyka? - jak tak to jaka)? Jaki masz do tego wzmacniacz?

Skomentuj

przeszla era bsw teraz zacznie sie TIW . Mowie Wam.....

[ Dodano: 2006-03-24, 16:02 ]
        przeszla era bsw teraz zacznie sie TIW . Chociaz uwazam ze taka 20 to raczej do niewielkich pomieszczen.

Skomentuj

No TIW to juz niby high end :)

Skomentuj

Wiec tak. Wzmaczniacz to Pioneer A-443, nie moglem znalezc jakiegos linku zeby pokazac:/ Pomieszczenie to cos kolo 20m2 bez zadnych skosow, jest troche wezszy ale za to dluzszy. Mialby sluzyc do sluchania muzyki, glownie trance, techno. Czyli powinien nadazac za tempem muzyki a nie sie rozlewac.Oczywiscie w miare bo cena jest ograniczona

Skomentuj

http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...9&pid=35&img=1

(opis budy na dole linku :))

Skomentuj

Hmm no wlasnie czytalem forum i chyba te BSW w kategorii jakosc/cena jest calkiem niezlym wyborem?Musi czasami potrafic troche bardziej zatrzesc A np. cos z Carpower'a-
                CRB-300TCR.Jak myslicie?

Skomentuj

A ile kasy mialbys na wzmaka?
                  Zdajesz sobie sprawe ze aby zasilic BSW trzeba wzmaka o sile 100 murzynow.

Skomentuj

No wlasnie i tu sie pojawia pytanie, ktore mialem zadac nawet wczesniej no ale teraz mi sie przypomnialo-pytales o wzmaka do glosnika, czyli zakladamy, ze skrzynia ma byc aktywna-czy tez moze byc bierna i podlaczona pod wzmaka domowego Pioneera?

Skomentuj

Raczej aktywna :) No chyba ze masz wzmaka min 200W na kanal

Skomentuj

ten 124 gra juz przy malej mocy ale nie polecam zejsc ponizej 150-200w. a najlepiej wpakowac w niego jakies 300;] wtedy pokazuje na co go stac;>

Skomentuj

Wiecie co te ery na BSW na TIW to wszystko jest głupie ktos kupi głośnik powie że super i wszyscy na raz o super głośnik. BSW miało duzo ludzi i piszą że świetny. Ja mam pytanie kto słyszał TIW(nie pisze tu o EZO)???? Kto??? Jak świat światem ludzie beda kupować XLS do kina a nie TIW bo dlaczego??? Poprostu Visaton jest za drogi jak na swoje możliwości. TIW ponad 400Zł a XLS 110 euro chyba. A tu mamy 12 a tu 8" wiec co lepsze do kina??? A do muzyki po co sub lepej dobre stereo.

A co do wzmacniacza to każdy sub powinien miec dobry wzmacniacz ja myslałem kiedyś że wzmak to sprawa mało interesujaca. Jak luszie twiedzą SLS to pierdziawka no moż ei pierdziawka ale na mostku TDA a dac do SLS Holtona i głosnik gra nbaprawdę!! Tak wiec dużo w subach i nietylko zalezy od wzmacniacza. Miałem kiedyś kolumny na arn150x2 + GDWK(te Yoshiego) i co na wzmaku technicsa (SU V500) Grały do bani ale jak dałem im mocniejszy wzmak to grały juz o niebo lepiej.

ps sorka za offtopic :)

Skomentuj

dj_zibi, hmm niby BSW tez tani nie jest ale jest warty kazdej zlotowki. gdybym byl pewny te tiw bedzie rownie fajny to czemu nie? ale jakos nie mam co do niego przekoniania. z tego tez co czytalem i slyszalem od ludzi nie gra w moim 'stylu'
                            a co do suba do muzyki... zalezy jaki sub jak sie do tego nie nadaje to pewnie ze tylko przeszkadza i zamula. ale taki np bsw czy beyma jakby nie patrzec duzo wnosi do zestawu stereo. nawet jak jest porzadny... aktywny dol robi swoje. nie ma to tamto
                            btw. EZO bierz TIWA (masz pewnie dl aniego budke:p) na spot (ktory mam nadzieje ze sie uda) pewnie 90% forumowiczow chetnie by sie z nim osluchalo i moze zmienilo zdanie:)

Skomentuj

Hmm. Teraz to juz wybor glosnika padl. Hertz es250, tylko teraz-slyszalem rooozne opinie co do obudowy.Closed czy BR?Jezeli tak to jaka i ile litrow?Mozecie doradzic, podyskutawac?Z gory dzieki!

Skomentuj

Dorwij takero on go ma, wsadzał go pewnie już do wszystkiego i nawet promocyjnie go sprzeda.

Skomentuj

maxdila, oj wsadzalem wsadzałem
                                  Jeśli masz miejsce to proponowałbym br - ok 25l strojonych na 40hz.
                                  Głośnik czuje się świetnie w takiej budzie i to w niej zdecydowanie najlepiej gra :)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X