Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SLS10+m18wh+xt19

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SLS10+m18wh+xt19

Chyba tytuł tłumaczy wszystko-po długich rozmyslaniach nad propozycjami forumowiczów, po analizie cen itp. chce sobi na przyszły rok zaplanować budowę kolumn. Nie mam za duzo kasy ale mam kumpla w Holandii i w związku z tym moge mieć głośniki za połowę ceny gdyż nie musz liczyć kosztów przesyłki. M18WH ma odpowiadać za dolną częśc pasma.

Co o tym sądzicie? Cena przetworników do tych kolumn to ok 760zł

wedłóg mnie powinieneś kupić 2*m18wh + dx25
    m18wh jest głośnikiem średnio-nisko więc dodatkowego średniego ci nie potrzeba, chyba że chcesz ale wtedy warto zainwestować w bardziej niskotonową jednostke

Skomentuj

A widziałes tą konstrukcje?
      http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt
      VIfa jest prawie niskotonowa jednostką(fs=29Hz) a MG18 ma robić za wyższe pasmo.
      Ja zamiat WO chce WH(tańsza a niewiele gorsza a jak nawet nie lepsza), a zamiast PL-MG(również taniej a fajnie wygląda i nawet jest chwalona) Nie moge zastosować 18Wo i PL18 bo za drogo.

Skomentuj

a widziałeś esa Ostinato 2000 tam 18wh jest tylko z wysokotonówką i kolumny należą do bardziej udanych, poza tym coś namieszałeś z tym 2 postem bo nic z niego nie kumam o_O

Skomentuj

Podałem link do projektu dla przykładu że 2,5way nie musi mieć 2 takich samych głosników!

Ja mam zamiar zastosować M18WH na dól a reszta MG18WK, Dx25. Konfiguracja sugerowana ceną bo taka jak w tym projekcie akkusa przerasta moje możliwości finansowe.

[code]wtedy warto zainwestować w bardziej niskotonową jednostke[/code]

Ale vifa M18WH prawie nią jest(fs=29Hz)

[ Dodano: 2006-04-08, 19:02 ]
          Chyba ze coś takiego na niskie(ale wtedy niestety już wyjdzie 3way a sami mówicie ż elepiej się w to nie pchać)
          > P21WN-29/04 42.84Euro
          > M21WG-09/08 38.18E
          > M21WJ-49/08 37.36E

[ Dodano: 2006-04-08, 19:07 ]
          Albo konfiguracja:

Peerless HDS205Nomex na niskie
          Peerless HDS164Nomex niskośrednie
          Wysoki DX25

Ale to tez niestety 3drogi a co za tym idzie większe koszty(chodzi o zwrotnice, bo cena głosników w tej konfiguracji jest taka sama jak z vifami)

Skomentuj

Hmmm odpowiednio skonfigorowana m18wh ma calkiem pozadny bas. Jezeli robic juz 2,5 drogi to na Twoim miescu wsadzil bym 2xm18wh na kolumne.

Skomentuj

a to czemu?? Ja bym chciał na srednie MG18Wk żeby wyróżnić się z tłumu i niestosowac tego co wszyscy...

[ Dodano: 2006-04-08, 20:14 ]
              a ona na srednie raczej sie nada-podobno ma bardziej szczegółową średnice

Skomentuj

Moim skromnym zdaniem stosowanie Vify MG i M18WH w jednek kolumnie jest zbednym wydatkiem. Zwrotka nie bedzie łatwa do zaprojektowanie na 3 lub2,5 drogi i potrzebny bedzie ci do tego naprawde dobry specjalista zeby uzyskac lepszy efekt niz na samym MG badz M18 WH. Mysle ze najprosciej bedzie posuchac M18wh, jezeli sie nie spodoba to mozesz zaryzykowac i zrobic cos na MG (głosnik rzedko stodowany w diy - ciekawe czemu?)

Skomentuj

A ja powiem tyle ARIELO zasmiecasz forum strasznie ciągle nowe tematy sam niewiesz czego chcesz w innym te,macie tylko 3 way teraz juz innaczej chłopie zdecyduj się!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616
                    a to czemu?? Ja bym chciał na srednie MG18Wk żeby wyróżnić się z tłumu i niestosowac tego co wszyscy...
                    Wyróżnić sie z tłumu.... jakiego o_O bo ja tłumu z vifami nie widze, tym bardziej z 2*m18wh
                    co do tego bardziej niskotonowego to chodzi mi o głośnik o większej średnicy i mocy ale to już są 3 drogi

Skomentuj

z tego co sie orientuje m18wh ma lepsza srednice od mg wsadz 2x m18wh a jak chcesz cos lepszego to m18xt ta mam najładniejsza srednice i rowniez potezny bas

Skomentuj

mówisz o m18xt to zastosować ją razy dwa czy ja dac na nizszepasmo a na górem18wh??

[ Dodano: 2006-04-09, 10:51 ]
                        • m18xt ta mam najładniejsza srednice i rowniez potezny bas

Taki głosnik nie istnieje Chyba codziło ci o XG18Wh lub XT18WH

[ Dodano: 2006-05-13, 15:18 ]
                        Widze że na forum trochę sie ze mnie smiejecie ale ja się tym nie przejmuje. Przynajmniej na innym forum mi pomogli i dzięki temu mam juz wybrane przetworniki SLS10 w closed+m18wh+xt19. Jak chcecie to dalej się smiejcie.... ja sie przejmował nie będe, nie każdy jest taki jak WY tzn. wszystkowiedzacy wysmiewacze; wy nie chceiliście pomóc to inni pomogli.

Skomentuj

Czaruję...
                        X