Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny ale czy dobrze kombinuje?? niskie stx a co dalej??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny ale czy dobrze kombinuje?? niskie stx a co dalej??

Witam

Mam zamiar zrobić dwie kolumny na głośnikach niskotonowych GDN-22-120-8-SS.
    WinISD obliczył mi do nich pojemność wentylowanej obudowy 38 litrów a zamknietej 22 litry. Możecie sprawdzić czy dobrze to zrobiłem?? A jeśli się myle to mnie poprawdzie bo zależy mi na pożądnej konstrukcji.

Teraz średniotowe no i właśnie jakie?? Taki sam problem mam z wysokotonowymi.
    Proszę was o polecenie czegoś i podanie najlepiej linka gdzie mogę to kupić.

Wszystkim pomocnyum osobom z góry dziękuje.

A masz jakieś pojecie o budowie kolumn?? Jeśli nie to nie to nie rób 3 dróżnej tylko jakas 2 drożną na poczatek. Może być na stxach ale np. na 18-120-6SW. Powiedz jaki masz pokój tzn ile metrów. A na wysoki popularny i tani Visaton SC10N. Ogólnie powodzenia życzę i jak czegoś nie wiesz to pytaj. Zwrotke chcesz sam robić czy komuś zlecić?

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616
      A masz jakieś pojecie o budowie kolumn?? Jeśli nie to nie to nie rób 3 dróżnej tylko jakas 2 drożną na poczatek. Może być na stxach ale np. na 18-120-6SW. Powiedz jaki masz pokój tzn ile metrów. A na wysoki popularny i tani Visaton SC10N. Ogólnie powodzenia życzę i jak czegoś nie wiesz to pytaj. Zwrotke chcesz sam robić czy komuś zlecić?
      Jeśli chodzi o budowe to nie powinienem mieć jakiś większych problemów.
      Najbardziej mnie interesuje gdzie mogę kupić te Visatony :/
      No i jeszcze jaki średniotonowy do tego. Podsumowując:

1xGDN-22-120-8-SS.
      1xGDM-14-100-8-SS
      1xVisaton SC10N

Jak myślicie jak to zagra??

Zwrotke chcę sam zrobić i jakbyście mogli to też prosiłbym o linka z jakimiś schematami.
      A co sądzicie o zwrotkach stx-a???

Pokój to albo 10m2 albo 22m2. Dokładnie jeszcze nie wiem gdzie będą stały.
      Acha i czy te moje wcześniejsze obliczenia co do obudowy GDN są prawidłowe??

Skomentuj

zrob na tym stx 18-120-6SW dotego SC10N (google poda ci adres sklepu) do tego sa gotowe schematy zwrotek - wystarczy poszukac, nawet gdzies gotowa konstrukcje widzialem, wogole polecam ci skopiowac jakas kolumne po kims...

Skomentuj

ew możesz użyć STXa 11 200AJ, koszt zmaleje o ok 50zł ...

Skomentuj

Czaruję...
          X