Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny

Witam
    Jest to mój Pierwszy Post
    Posiadam wzmacniacz 2x200 Watt i chce do niego zrobić koumny tyko nie wiem jakie a chce żeby było mnie słyszeć na ulicy
    Pytania moje są nastepujące:
    -jakie głośniki do niego są potrzebne (ile watowe i Ohm)(niskotonowe , średniotonowe, wysokotonowe)
    -2 czy 3 drożne muszą być te kolmny
    -jaka zwrotnica do tego jest potrzebna
    -jaka wielka my być obudowa kolumn
    -i czy kolumna ma być zamknięta czy bass reflex (bo mi chodzi żeb był duży hałas i mocny bas)
    -jakie zrobić wytłumienie okleić ścianki gąbką wygłuszającą czy napchać gombki do maximum)
    i co jeszcze czeba zrobić (oprócz desek itp)
    Z góry Wielie Dzieki

Pozdro

a jak przyjde do ciebie policja z mandatem za zaklucanie albo cos w tym stylu albo jakis sasiad da ci w "morde" za ciagle lupanie to tez bedziesz sie tak ciesyl ??

poczytaj strone glowna bo watpie by ci ktos tutaj zoczol za raczeke ponownie prowadzil

www.diyaudio.pl

Skomentuj

Widze że zielono u ciebie z wiedzą o temacie w który chcesz sie pchać.
      Jak już wszystko 6 razy przeczytasz to wejdz na audiomanie .info i tam też 6 razy wszystko przeczytaj.
      A potem jak bedziesz miał głowe pełną informacji podaj ile masz na te kolumny kasy.
      Pozdro.

Skomentuj

Kasy na to chce przeznaczyć do 600zł

Skomentuj

Hmm trudno będzie bo w 3 drogi tradycyjnie nie wolno sie nowicjuszom pchać a z dwóch dróg 200w trudno uzyskać :/
          Wyjątek stanowi konfiguracja na dwóch stx 18/120/6 + visaton sc10n która nie dosć że da ci 240W to jeszcze będzie oferować całkiem niezłą jakość dzwięku... a cena zamknie sie w granicach 500zł

Tyle że mam nadzieje że masz wzmaka który sobie z 3ohm poradzi bo jak 200Wprzy 8ohm to będą fajerwerki lub pozostanie ci połączenie szeregowe... 12ohm

Skomentuj

Tis, przejrzyj gotowe konstrukcje: 2+1 i nadstawki Sound Wawe'wa, albo estradówki Maxi wzorując się na nich osiągniesz to czego pragniesz.

Jednak pamiętaj, ze jeżeli będziesz puszczał głośno muzyję to policja może zarekwirować twój sprzęt i dać mandat więc zastanów się czy warto:)

Skomentuj

Zamieszczone przez zajaranyy
              Jednak pamiętaj, ze jeżeli będziesz puszczał głośno muzyję to policja może zarekwirować twój sprzęt i dać mandat więc zastanów się czy warto:)
              [offtopic]

Sa na to jakies podstawy prawne? Konkretnie chodzi mi o mandat za glosna muzyke poza godzinami ciszy nocnej, czyli 22:00-6:00 ?

Skomentuj

chico, przepisu dokładnie ci nie zacytuje ale gdzieś o tym czytałem, na pewno warto nie przesadzać i uniknąc nieprzyjemności ze strony policji jak i sąsiadów.

Skomentuj

Ehh a myslalem, ze moga mi naskakac gdy nie ma ciszy ale to w sumie dobrze, ze napisales to ku przestrodze mnie i innym...

Skomentuj

Kazdy obywatel ma prawo do spokoju we wlasnym mieszkaniu przez 24 h na dobe i jezeli uzna ze sasiad mu przeszkadza o 12 w poludnie to ma prawo zglosic to na policje.

Skomentuj

Posiadam wzmacniacz 2x200 Watt
                      a można wiedzieć co to za wzmak ? :)
                      Bo tu już padają opinie typu:
                      a z dwóch dróg 200w trudno uzyskać :/
                      A może się okazać że to "tuningowana unitra" stara co ma 2 x 15w ;]

Skomentuj

Napisz dokladnie co to za wzmak.
                        A co do mandatu to na elce jest dlugiiii topic o tym :)

Skomentuj

Jesto to już troszke stary model wzmaka, 2x200, nie wiem jakiej firmy
                          Pare części to ssam musiałem zrobić (chłodzenie, czincze, wejscie słuchawkowe)

A co o mandatu to się tam nieboje to samo co do sąsiadów

Skomentuj

Jesto to już troszke stary model wzmaka, 2x200, nie wiem jakiej firmy
                            Pare części to ssam musiałem zrobić (chłodzenie, czincze, wejscie słuchawkowe)
                            nic to nikomu nie mówi...
                            Skoro robiłeś wejścia itp to pewnie wiesz jakie ma trafo, jakie trany itp.
                            Podaj te dane bo inaczej trudno powiedzieć cokolwiek...

Skomentuj

Firma Audiotech
                              Chłodzenie jest na 12V
                              Transformator 230 na 12V
                              Wejście słuchawkowe i czincze teżchyba sa na 12V

Kompletnie jestem zielony z tego :/

Pozdro

Skomentuj

To widać, w parametrach trafa musisz podać jego moc albo napięcie i natężenie na wyjściu

Skomentuj

Wystarczy jak napięcie podasz i jakie oraz ile tranów jest w końcówkach mocy.

Skomentuj

O to chodzi??

Moc; 400 W
                                    Na końcówkach mocy; dwie po 200W na 4 Ohm
                                    Napięcie 220-230V

Pozdro

Skomentuj

przeczytaj literki i cyferki z takich kwadratowych(lub prostakatnych) czarnych elementów ktore znajduja sie na radiatorze(takie aluminium przewaznie).
                                      dowiedz sie jakie napięcie jest na wzmacniaczu,i ile W ma transformator.najlepiej jaakbys jeszcze porobił fotki WNĘTRZA.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                                        przeczytaj literki i cyferki z takich kwadratowych(lub prostakatnych) czarnych elementów ktore znajduja sie na radiatorze(takie aluminium przewaznie).
                                        dowiedz sie jakie napięcie jest na wzmacniaczu,i ile W ma transformator.najlepiej jaakbys jeszcze porobił fotki WNĘTRZA.
                                        Literki- K-211
                                        Napięcie- 220V na 12V
                                        Transformator 12V 200Wat (są dwa transformatory czyli 2x200W)

Fotki innym razem zamieszcze bo mam zepsutą cyfrówke.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X