Witam ! Ostatnio wpadły mi w łapy głośniczki Samsung SmS-5100. Zestaw komputerowy - glośnikczi typu 2.1. Subwoofer 40 Watt RMS, bardzo mocne uderzenie co dziwne. Daje link : http://comexgroup.com/mmedia/_speake...ng-sms5100.htm ( tylko tutaj są lekko "szemrane" te dane techniczne ) . Otóz zaczyna się bajka tak .... : Te głośniczki "robiły" u mnie przez 5 lat przy kompie. Nadarzyła sie okazja i podłączyłem wieże Panasonica do kompa. Głośniki odeszły w niepamieć ( nie wiem szczerze, czemu ich nie używam, chociaż bas mają o wiele lepszy od wieży ). Teraz stoją i jest z nich lekko mówiąc niepożytek - dlatego też w mojej głowie zaczął świtać pewien plan. Jaki ? Otóż taki, że przerobię te głośnikczki. Jak ? Narazie kupie jakiś dobry głośnik niskotonowy. Zrobie nową obudowę, a wzmak, wraz z zasilaczem, itd. przeniose do nowej kolumny od subwoofera. Nad kolumnami średniotonowymi popracuję prosto przed wakacjami. A teraz zaczne robić sub.
Jaki głośnik z oferty STX proponujecie do tego zestawu ? Głosnik musi być 4 Ohmowy. Głośnik może być max do 22 cm, dalej wzmak nie pociągnie dobrze. Myślę, że najlepiej zapewne byłoby zrobić sub'a na głośnikach albo jakiejś 20 albo 22 cm. TYLKO KOMPONENTY STX !!!!!!! Bass ma być głęboki, czysty, miękki. To nie ma być łupanie, ale czysty i przyjemny dla ucha bass. Pozdrawiam !
P.S. Liczę na Was
P.S. Czy to prawda, że głośnik 17 cm może zagrać czasem lepiej od 20 cm ? Chodzi o STX'y.
Jaki głośnik z oferty STX proponujecie do tego zestawu ? Głosnik musi być 4 Ohmowy. Głośnik może być max do 22 cm, dalej wzmak nie pociągnie dobrze. Myślę, że najlepiej zapewne byłoby zrobić sub'a na głośnikach albo jakiejś 20 albo 22 cm. TYLKO KOMPONENTY STX !!!!!!! Bass ma być głęboki, czysty, miękki. To nie ma być łupanie, ale czysty i przyjemny dla ucha bass. Pozdrawiam !
P.S. Liczę na Was

P.S. Czy to prawda, że głośnik 17 cm może zagrać czasem lepiej od 20 cm ? Chodzi o STX'y.
Skomentuj