Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podłogowe dla Dj'a SmS'a 2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny podłogowe dla Dj'a SmS'a 2

Witam!

Obudowy już zacząłem, około 30L. Wymiary: 90cm x 19,5cm x 29cm (wys. x szer. x gł.)
    Tak to będzie mniej więcej wyglądało:

Bardzo proszę: kto może niech się wypowie na temat Visatona AL170 i co wybrać - czy AL170 czy Vife M18WH. Jaką kopółkę do AL170? Czy DX25 pasowałaby? Czy może lepiej G25FFL? Jak ze zwrotnicą?

Pozdrawiam.

Może m18wh+pl27 czyli Ostinato 2000- zwrotka już jest
    ale niech lepiej wypowiedza sie ci którzy takie kolumny maja a wiem że tacy na tym forum są.

Skomentuj

Vife M18WH + DX25
      i masz prawie ESA Ostinato 2000 które są na Vifa M18WH-08-08 + D27TG45-06

Edit: Ariel616 był szybszy (ale pl27 nie są w tych kolumnach), dodam że na audiostereo w dziale ogłoszenia widziałem M18WH

Skomentuj

Czyli jednak m18wh :) dobrze by sie składało bo moze ktoś zalatwi mi taniej :>
        AL170 - wyjdzie mi drożej i gorzej ze znalezieniem zwrotki do np połączenia go z DX25.

M18WH znaczy w sumie dla mnie taniej, łatwiej - ale czy to znaczy że lepiej?

Czekam na wypowiedzi pozostałych forumowiczów.

Skomentuj

Dj SMS, tego AL to chyba nikt nie miał, ale to nie znaczy, że nie warto (mógłbyś być pionierem). Jednak do vifki masz już zwrotkę, a w zamówieniu z audiocomponents?:/ wyjedzie ci mniej niż gdziekolwiem w polskim sklepie.

Skomentuj

zajarany tego al170 ktos miał... dawno temu cos o nim słyszałem i słuch zagiał.

DJ SMS, wiesz zapewne że kopiowanie identyko czyichs kolumn to proazka, bo samemu projektujemy itp, to samo powinno dotyczyc zwrotki, wiadomo tutaj jest tylko kilka opcji wedle gustu ale ... jako:

1- że glosniki sa drogie, można sie pokusic o sprzecik i samemu zwrotke sobie zaprojektowac
            2- jako admin forum o akustyce powinienes zrobic sobie sprzecik bo niby kto ma doradzac w tych sprawach

a tak wogóle to bierz visatona, vify są juz oklepane prawie jak stx

[ Dodano: 2006-04-21, 18:45 ]
            ps2. zajarany, fajne to logo na górze na tej twojej stronie

Skomentuj

Wovo miał chyba AL170.

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                ps2. zajarany, fajne to logo na górze na tej twojej stronie
                Bóg zapłać, w paint'cie robiłem :P

Rzeczywiście visaton jest łatwiej dostępny niż vifki to jest poważny argument. Ja np mam po maturze pewne plany i własnie prawdopodobnie na górze będzie visaton, a na dole jeszcze nie wiem.

Skomentuj

Chyba zrobię tak: AL170 + G25FFL, podział na 2kHz. Co Wy na to?

Skomentuj

SMS czemu nie jak co to do tych głośników masz częściowo zwrotkę tu (ale byś musiał pokombinować) http://www.visaton.de/english/bildgr..._bweiche1.html tylko z podziałem 3000hz. I jeszce jedno: G 25 FFL nie słyszałem ale słyszałem DSM 25 FFL (ta sama cena) razem z jakąś vifką możliwe, że z M18WH-08-08 z podziałem ponoć 2,5khz i prawie się posikałem ze szcęścia tak mi się podobało, w mojej subiektywnej opini ten DSM jakoś prawdziwiej brzmiał niż DT100.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
                      Vife M18WH + DX25
                      i masz prawie ESA Ostinato 2000 które są na Vifa M18WH-08-08 + D27TG45-06
                      Obrazek

Edit: Ariel616 był szybszy (ale pl27 nie są w tych kolumnach), dodam że na audiostereo w dziale ogłoszenia widziałem M18WH
                      A po co miec prawie Ostinato 2000 jak na m18wh i dx25 jest ostinato 2005 :)

Skomentuj

http://www.visaton.com/bilder/weiche...vib170al_w.gif

Skomentuj

WWW.DJSMS.AKUSTYKA.INFO <- co powiecie na to? Schemat tam jest zwrotnicy, ale nie klein :P

Skomentuj

OT
                            zajaranyy, na stronce masz jakiegos syfa wyskakuje mi antywir;p
                            no i logo fajne;]

Skomentuj

OT
                              mIKI, to są reklamy w interii jakiś activx cos tam, nie masz się co przejmować, np opera takie okienka od razu blokuje:)

a żeby nie zrobił się totalny offtop to Dj SMS, może pomyśl nad tym innym visatonem DSM 25 może wyglądem nie grzeszy ale jest świetny :)

Skomentuj

Ja myśle że lepiej dla Ciebie Visatona bo słuchasz techniawki a Vifka to delikatny Głośnik.

Skomentuj

Czaruję...
                                X