Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc zwrotnica

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc zwrotnica

Mam głośniki STX
    T.10.200.8.MSX
    M.18.200.8.MSX
    W.30.200.8.MC
    i wzmacniacz na TDA7498 2x160W.
    Czy ktoś może podrzucić schemat do rozsądnej zwrotnicy.Na głośnik średniotonowy chcę zrobić obudowę 4l, a na niski 70l.
    Obudowa będzie zamknięta.
    Może ktoś mi policzy zwrotnicę?
    Na stronie stx.pl są dane głośników.
    Ewentualnie jaki podział zwrotnicy byłby odpowiedni.

Z góry dziękuję, Arek.

Nie wiem czy istnieje zwrotnica do tego zestawu glosnikow. Jesli nie ma, to trzeba ja zaprojektowac na podstawie pomiarow Twojej konstrukcji, a nie obliczen z kalkulatora.

Skomentuj

A coś na start, jaki podział byście proponowali?

Skomentuj

Kolego, to tak nie dziala. Jesli nie ma zwrotnicy, to trzeba zrobic pomiary i na ich podstawie wyznac punkt podzialu zwrotnicy, oraz jej rodzaj. Oczywiscie mozna podlaczyc jakas "uniwersalna" zwrotnice, ale to tak jakbys do samochodu zalozyl cztery, zupelnie rozne kola i oczekiwal dobrego prowadzenia. Jezdzic bedzie, ale co to za jazda...

Skomentuj

Na początek poszukam uniwersalnej zwrotnicy. Jakiego podziału poszukać?

Skomentuj

Solen robi zwrotnice z kalkulatora za opłatą :)

Daj ogłoszenie na forum kto Ci zrobi pomiary za flaszkę (lepszą lub gorszą), w Jaworznie też jest firma co robi zwrotnice na podstawie pomiarów. Jak będziesz mieć pomiary wrzucasz do programu i masz zwrotnice 3 razy lepszą niż gotowe, a przynajmniej wiesz co tam jest i gdzie zmienić.

Skomentuj

Czaruję...
            X