Witam, generlanie dosyć świeży na forum jestem. Od dzieciaka marzyły mi sie Altuski 110, Radmor i WS 303 - te marzenia spełniłem. Ale zostało jeszcze jedno - Zeuski. Nie wiem co ale jak miałem jakieś 9-10 lat zobaczyłem u kogoś te cudeńka w salonie i jakoś tak mnie urzekły. Po prawie 7 latach stwierdziłem że no musze je mieć. Musze i koniec.
A teraz koniec super historii. Postanowiłem wykonać zeuski sam, ale tutaj zaczął sie problem. Albo ja nie potrafie szukać albo każdy buduje zeusy z głowy bez żadnego projektu, nigdzie nie moge znaleźć projektu na którym jest ładnie opisane jakiej długośći powinien być bass-reflex. Jaki dokładnie litraż itd itd.
Stąd mam kilka pytać:
1. Czy litraż netto 135L bedzie za duży? Więkoszść zeusów DIY które widze mają litraż w przedziale między 120-140L.
2. Jaka długość bassreflex pod jaki litraż? Chodz mi o długość i szerokość.
3. Ma któryś z szanownych kolegów projekt którym mógłby sie podzielić?
Nie chce słuchać że w tej cenie znajde 15,7 razy lepsze głośniki o super brzmieniu, ZEUSY poprostu mnie urzekły i chce je mieć. Do słuchania muzyki w super jakości mam inny zestaw,
Wszystkim za odpowiedzi serdecznie dziękuje i prosze o wyrozumiałość.
Pozdrawiam.
A teraz koniec super historii. Postanowiłem wykonać zeuski sam, ale tutaj zaczął sie problem. Albo ja nie potrafie szukać albo każdy buduje zeusy z głowy bez żadnego projektu, nigdzie nie moge znaleźć projektu na którym jest ładnie opisane jakiej długośći powinien być bass-reflex. Jaki dokładnie litraż itd itd.
Stąd mam kilka pytać:
1. Czy litraż netto 135L bedzie za duży? Więkoszść zeusów DIY które widze mają litraż w przedziale między 120-140L.
2. Jaka długość bassreflex pod jaki litraż? Chodz mi o długość i szerokość.
3. Ma któryś z szanownych kolegów projekt którym mógłby sie podzielić?
Nie chce słuchać że w tej cenie znajde 15,7 razy lepsze głośniki o super brzmieniu, ZEUSY poprostu mnie urzekły i chce je mieć. Do słuchania muzyki w super jakości mam inny zestaw,
Wszystkim za odpowiedzi serdecznie dziękuje i prosze o wyrozumiałość.
Pozdrawiam.
Skomentuj