Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do wzmacniacza Unitra PW9013 2x35W 8om

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do wzmacniacza Unitra PW9013 2x35W 8om

Chcialbym kupic jakies niedrogie kolumny(do 200zł) do tego legedarnego zmaniacza, zastosowanie to PC mp3, CD, filmy, gry.
    Teraz urzywam jako wzmaciacza słuchwek (mało ekonomiczne, nie). Pokój wymairy cos ok. 20m^2. Testowałem na nim kolumny od mini-wiezy sony (2x80) okazal sie mocnieczy od tej wiezy mebeny na 3/4(potecjometra) odbiłay sie od obudowy.

Za 200zł niewiele zrobisz...
    Proponuje jakieś szerokopasmówkę dać ...

Skomentuj

powiem Ci ze mialem ten wzmacniacz,i pod koniec skali wzmacniacz sie przesterowywuje.
      te 35 W zabijało stxa 27,myslalem co za kiszka z tego stxa,jak im o n30 0W wytrzymuje...
      podpialem mostek tda i co? i to tda dostawało po dupie a w domu sieka,przy unitrze bylo tylko rzucanie membrana i dudnienie.

na stałe grały pod nim monitorki na arn 150 + arv 104,cale wychodza bez wykonczenia spokojnie 200 zł.

glosniki=120 zł
      zwrotki=40 i w góre.
      wysylki=max 20 zł
      deski na obudowe + kleje wkrety duperele=20 zł.
      głosniki z empire.com.pl,najlepiej wziac za pobraniem,inaczej sa problemy z wysylka ich(czekac i czekac mozna...),zwrotki projekt irka,czesci poszukaj w sklepach internetowych(gdzies tu jest spis sklepów,chyba przyklejony topic),deski kleje itp
      a)tniesz szafy itp
      b)jedziesz do castoramy .
      razem wychodzi dokladnie 200 zł. pozniej mozesz dozbierac na wykonczenie.

poszukaj w gotowych konstrukcjach podobnych konstrukcji(wcale sie niepowtarzam) i bedziesz wiedział co i jak.
      Pamietaj,jest to przykladowa konstrukcja,i za niewiele wiecej mozna zlozyc sporo lepsze monitorki,z innym sopranem ktory przewyzsza jakosciowo arv 104 bardzo.wiadomo,wtedy inna zwrotka jest potrzebna.przeczytaj artykuły i potem pytaj czego niewiesz
      mozesz tez zrobic tuby na arz 6608,ale deski wyjda drogo,i koncowa cena bedzie podobna.

P.s
      unitra mi sie skopcila jak jej dałem 16 ohm :| (tak,napewno to było 16 ohm.)
      teraz mam pw 3015 2x15 W .jeden kanal uszkodzony eh(trany chyba)...

Skomentuj

co z gotowych kolum proponujesz, moga byc urzywane...

pozdro

Skomentuj

Jeżeli nie wkażesz ochoty na DIY i koniecznie szukasz czegoś już gotowego, popytaj wśród forumowiczów, może akurat ktoś będzie chcial sprzedać swoją konstrukcje. Z tego cow iem to ktoś chciał sprzedaż jakiś zestaw na GDN 18 SW .

Ewentualnie szukaj na allegro cos z tonsila, np Perfect 150 ale nie wiem czy w tych pieniadzach znajdziesz...

Skomentuj

cos gotowego i w cenie 200 zł? bedzie baaardzo ciezko.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
              cos gotowego i w cenie 200 zł? bedzie baaardzo ciezko.
              ja akurat mam coś takiego

Skomentuj

Czaruję...
              X