Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoć w zakupie głośników do zestawu audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoć w zakupie głośników do zestawu audio

Witam wszystkich

Mam pytanie odnośnie taniego zestawu audio. Na razie odsłuchuję w stereo na kolumnach tonsil zg10-C. Ale chcialbym jeszcze podłączyć dwa głośniki i może w przyszłości jakiegoś suba. Mam dwie stare obudowy ZG10. Były w nich głośniki gd 20/10, ale jeden nie gra, a drugi to już gdn 20/30 z poszarpanym zawieszeniem górnym. W ZG10-C zmieniłem parę lat temu głośniki gdn 20/30 na 20/40.
    Teraz zastanawiam się czy nie włożyć do ZG10-C tesli ARN 200-05/8 a stare gdn20/40 uzyć jako satelitki w zg10. Na jakości tyłu mi nie zależy, ale niech sobie pobzyczą czasami.

Czy nie zepsuję sobie przodu? Wiem, ze nie jest to jakoeś cudo, ale nie chciałbym pogorszyć parametrów.

ktos kupil ta tesle na forum i niejest zadowolony.poszukaj.

Skomentuj

trochę czytałem o tesli i są pewne pochelbne opinie. No i ta cena.

Mogę jeszcze kupić sredniotonowce i wrzucić do zg10 i nie ruszać przodu, ale jeśli jest okazja, to może warto zmienić gdn 20/40 na tą teslę?

Skomentuj

a bo tesla ma #$*@ jeden model?
        kup ale potem niepisz ze niema basu albo kicha.

Skomentuj

nie wiem ile ma tesla modeli, ale po to jest forum, by zapytać co jest dobre. Ja po prostu szukam czegoś w zastępstwie.

Skomentuj

nieszukasz tylko pytasz,uzyj tej wyszukiwarki http://diyaudio.pl/forum/search.php

Skomentuj

żeby tak człowiek mógł wszstko w archiwach znaleźć....

ps

idąc dalej tropem szukacza znalazełem arn-6618 na empire. Czy te głośniki spiszą się lepiej?

Skomentuj

~30 sekund szukania nt tego arna 200.
                http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...&highlight=200
                przeszukaj posty autora w/w topicu. jest tez taka opcja.

Skomentuj

no niewiele ma wspolnego ten topic z moim. Wyszukałem też z marnym skutkiem inne posty tego autora. Niewiele na forum mozna znaleźć odnośnie arn 6618.

Ale dzięki przynajmniej za jakiś odzew.

Skomentuj

witam

kion moj kolega ma ten glosniczek gdzies w szafie. moge go pozyczyc ale to troche potrwa bo jutro matura.
                    mialem go na chwile i szczerze mowiac to nic nadzwyczajnego, chociaz jest lepszy od alphardow.

Skomentuj

już kupilem sobie dwa te głośniki. Nie kosztowały wiele, więc nieweile stracę. Myslałem, ze uda mi się zmienić z przodu dwa tonsile, jednak nie mogę ich wyjąć z maskownicy i sobie odpuszczam, bo wydaje mi się, ze przy próbie naderwałem lekko górny resor. Ale trzyma się na maskownicy, więc poskręcałem i tak zostawiam. Nie mam jednak pojęcia co w takim razie zrobić z dwoma teslami. Zrobię chyba z nich suba, bo tonsile 20.40 nie wyrabiają. Może też pomyślę o centralnym.

Na razie planuję budowę suba. Chcę zrobić BR do uzupełnienia zestawu. Nie wem tylko jak policzyć obudowę. Mam niby parametry z tesli, ale nijak mają się one do Winisd.

Czy ktoś z was może mi poradzić, jakie wymiary ma mieć obudowa i wielkość BR dla pasywnego?

Basik, raczej wolałbym ostrzejszy, przedewszystkim do rocka, ale jakiś film też obejżę, jak znajde czas.

PS
                      Wzmacniacz ma 6 x100 RMS philips dla 1kHz przy 6ohm

Skomentuj

Czaruję...
                      X