Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

vifa ne265w-04

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

vifa ne265w-04

witam wszystkich.

Czy ktoś z Was miał stycznośc z vifa ne265w-04??? Chodzi mi głownie o pomiary, jaka objętośc obudowy. No właśnie, jaka by była optymalna, tak by nie stracić na niskim zejściu a mieć dobry impuls. Z symulacji wychodzi obudowa 28 litrów br. podejrzenie mało wg mnie. może zamknięta to tak ale br?? przy innym rozwiazaniu pokazuje obudowę 70l a nawet 90. W obecnych skrzynkach objętośc jest w okolicach 52litrów, bas jest ok.ale troszkę lepszy impuls by się przydał. Pytam bo może ktoś cos robił na tym głośniku i może cos powiedzieć w temacie obudowy. Obudowe chce wykonać powiedzmy "bezkompromisowo" więc pomyłka w objetości może skończys sie rozczarowaniem.
    Może ktoś jest ze sląska i ma możliwosc przemierzenia tego głośnika.
    Z góry dziekuje za odpowiedź

Na jakim zejściu ci zależy. Jaki port BR? Z tego co sam sprawdziłem na szybko pokazuje mi rozpiętość od 28 litrów do ~~35 litrów i jestem w stanie w to uwierzyć. Miałem monitory na 180 i faktycznie ten głośnik nie potrzebuje dużego litrażu. Mi przy 32,5 litrach wychodzi strojenie na poziomie 30 hz i porcie 63 mm i długości 250 mm. Ale to tylko odczyt z programu.

Skomentuj

Wiecej niz 30 litrow dla tego glosnika bedzie zbyt duzo. Celowalbym w zakres 25-30 litrow.

Skomentuj

Dzięki za sugestie. Zależy mi by bas schodził nisko, ale z zachowaniem konturu. wylot do przodu szczelinowy, wyliczony z symulacji przez jeden ze sklepów to długośc 32cm. Robilem kilka symulacji z ciekawości w winisd i wychodzi tak jak piszecie w okolicach 28 litrów. wszystko byłoby by ok tylko obecnie pracował w komorze ok 50 litrów i nie było źle, bas był glęboki, dobrze rozciągnięty. W nowej obudowie chciałbym tego nie tracić, ale zyskać lepszy impuls. więc objętość na bank musi zejsć, ale czy do tych 30 litrów??? Głośnik wpółpracuje z accutonem sredniotonowym, więc tu musiałby dotrzymać mu tez kroku. pozostaje chyba metoda prob i błedów by miec pewność. Moje zdziwienie taką objętością wynika też z tego, że mam monitory na vifach 18 cm i objętośc jest w okolicach 21 litrow.

Skomentuj

Czaruję...
        X