Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wytłumienie co z tego się nadaje?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wytłumienie co z tego się nadaje?

Czy na wytłumienie do subwoofera nadaje się:

1. filc szary
    2. korek 2 mm (tapeta)
    ???

Chce dać gąbki sporo i waty zwykłej. Co jescze moge dać? NIe kierujcie mnie do artujułu na gównej stronie bo go znam ale ja ptyam o jeszcze inne wasze sposoby? Co jeszce dajecie? Jak wełna to może mocherowye berety? :)
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

wata kosmetyczna - polecam
    gabka dostepna - w kawalkach w sklepach budowlanych i chemicznych

Skomentuj

korek zmniejszy ci objetosc wewnatrz obudowy, i nie wytlumi tak jak pwinien

Skomentuj

Wlasciwie w subie aktywnym wytlumienie nie jest potrzebne, jesli to BR.
        Jesli zamkniety to calkowicie wypelnij, watolina, na scianach gabke, wata, wełna, byle tylko nie dotykały części ruchomych i nie były ściśniete (powietrze musi swobodnie przepływać) itd.

Skomentuj

kondrax, nalpierw nie dawaj nic, potem wrzuc cos, zmieniaj marerial, ulkad itp. na to nie ma przepisu. a jesli to do bsw to w zasadzie jest zbedne. ja dalem jednak ale cos za cos.

Skomentuj

Zauważyłem ze bsw bez gąbki tak troszke duduini jakby ja to coś słysze jak z gąbka taki bardziej łagodniejszy przyjemniejszy dzwięk.
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

kondrax, a moze to wlansie ta sztywnosc budy o ktorej niedawno dyskutowalismy?
              u mnie raczej nie ma takiego efektu, a wytlumienei dalem po to by zwiekszyc obejetosc i delitatnie ograniczyc efektywnosc br. wybralem taki kompromis

Skomentuj

Jeśli to closed to można wykorzystac rózne materiały wytłuminia bo kazdy będzie tłumić odpowiednia mu czestotliwość. Przy subwooferze raczej nie wytłumi sie tych najniższych f ale po coś tam jest potrzebne :]. Daj wszytkiego po trochu filc wełna wata gąbka pianka itp...

Skomentuj

Czy gąbką mineralna ala szklana może się do tego nadać?? Chodzi ofcourse o subwoofer :)

Skomentuj

Najlepiej potestować - tak z materiałem jak i z ilością.

Skomentuj

Dave, to chyba bedzie sie pylic/ kruszyc... jak byuda br to mozna pllicy dostac, a i glosnik tez moze ucierpiec nie?

Skomentuj

wilc jes za rzadki !! ja bym go nei polecal ... a i nie polecal bym wypelnie nia calego suba welna ... czy tam wata czy tam kabka !! na scianki dal bym od serca ale zostawil bym jakas przestrzen wolna !

Skomentuj

nadzik,skupiaj sie na pisaniu.....prosze.

Skomentuj

Nic "szklanego" nie dawaj.

Skomentuj

Ok dzięki, pokombinuje z czymś innym..
                              Generalnie i tak nie mam dużo do stracenia bo kombinuje na zestawie Rhapsody MediaTecha, całkiem spoko to gra, chociaż przydałoby się to zmienić :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X