Cześć,
jako, że kolumny na których stawiałem swoje pierwsze kroki udało mi się sprzedać - zrobiło się miejsce na coś nowego.
Myślę o zbudowaniu dosyć tanich 3 drożnych kolumn podłogowych ale nie znam innych głośników oprócz kilku modeli Sba.
Chciałbym się poradzić, czy to zestawienie głośników po dobrym zwrotkowaniu będzie mogło "stanąć" obok Zephyr Le, oczywiście w przenośni :)
Nie oczekuję przeskoku wyżej ale też nie chciałbym być rozczarowany.
Przy obecnych cenach bardzo zainteresowało mnie zestawienie:
Dayton RST28A-4 aluminiowy
Dayton RS125-8 aluminiowy
Dayton RS225-8 aluminiowy
Widziałem kilka projektów tutaj sprzed kilku lat na w/w głośnikach ale nie chciałem odgrzewać kotleta i postanowiłem założyć nowy temat, aby się poradzić.
Kupując zestaw głośników chciałbym, żeby cieszyły się zainteresowaniem tak, aby ewentualnie odsprzedać przynajmniej same głośniki przy możliwych kolejnych zmianach kolumn.
Założenia:
- wyraźny dobry środek
- nie sypiąca piachem góra
- w miarę spójny bas, nie rozlany tak jak z głośników sb17 (sb23nrx w projekcie zephyr gra nieporównywalnie lepiej).
Nie zależy mi na mega basie - zephyr też jest z niego okrojony.
Co możecie powiedzieć na temat tych głośników?
Proszę o Wasze opinie.
jako, że kolumny na których stawiałem swoje pierwsze kroki udało mi się sprzedać - zrobiło się miejsce na coś nowego.
Myślę o zbudowaniu dosyć tanich 3 drożnych kolumn podłogowych ale nie znam innych głośników oprócz kilku modeli Sba.
Chciałbym się poradzić, czy to zestawienie głośników po dobrym zwrotkowaniu będzie mogło "stanąć" obok Zephyr Le, oczywiście w przenośni :)
Nie oczekuję przeskoku wyżej ale też nie chciałbym być rozczarowany.
Przy obecnych cenach bardzo zainteresowało mnie zestawienie:
Dayton RST28A-4 aluminiowy
Dayton RS125-8 aluminiowy
Dayton RS225-8 aluminiowy
Widziałem kilka projektów tutaj sprzed kilku lat na w/w głośnikach ale nie chciałem odgrzewać kotleta i postanowiłem założyć nowy temat, aby się poradzić.
Kupując zestaw głośników chciałbym, żeby cieszyły się zainteresowaniem tak, aby ewentualnie odsprzedać przynajmniej same głośniki przy możliwych kolejnych zmianach kolumn.
Założenia:
- wyraźny dobry środek
- nie sypiąca piachem góra
- w miarę spójny bas, nie rozlany tak jak z głośników sb17 (sb23nrx w projekcie zephyr gra nieporównywalnie lepiej).
Nie zależy mi na mega basie - zephyr też jest z niego okrojony.
Co możecie powiedzieć na temat tych głośników?
Proszę o Wasze opinie.
Skomentuj