Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciekawostka-dobre połączenie Tesla+STX-prawda czy fałsz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no własnie, gdzies usłyszałes usłyszeć to sobie można

Skomentuj

miałem jednego w domu bo zamówiłem na próbe ale po 2 dniach go sprzeda\łem

Jak chcesz to sobie go kup, ale wedłóg mnie on sie nie nadaje do 2wey

Skomentuj

Jeśli chcesz go kupić to nie będe naciskał żebyś nie kupował przeca :)
        Kup go, zaaplikuj, jakąś zwrote zmajstruj i podziel się wrażeniami :)

Skomentuj

własnie mam takie plany ale najpierw trzeba kase nazbierac, zrobie do niego sam zwrotki, troche to zajmie bo obecnie niemamvczasu i na wakacje powinienem sie wziac ostro i na pewno sie pochwale tym co zrobiłem, mam nadzieje że będziewarto robic na nimpodłogówki + dobry wysoki , konkretnie Vifa

Skomentuj

dobry wysoki , konkretnie Vifa
            oby nie tc20 :)

Skomentuj

nie, ta ponoć gra gorzej niż sc10n :)

Skomentuj

Budzik, pamiętam, że myślałeś nad 16/50/6 kiedyś. Sam go nie słyszaałem ale opinie na temat dobrej średnicy tego głośnika pewnie są prawdziwe. Dlatego pewnie opinie o braku dołu u tego głosnika też są prawdziwe. Można by spróbować wsadziś takie 2 w kolumne i zrobić 2,5way.

Skomentuj

miałem jednego w domu bo zamówiłem na próbe ale po 2 dniach go sprzeda\łem
                  No tak, pewnie parametry nie zmierzone, głośnik nie wygrzany,wiec obudowa na oko, do tego brak zwrotnicy ale złote ucho kolegi wyczyło ten brak basu lol .

Niedługo pewnie w ogóle nie bedziecie musieli wyciagać głośnika z pudełka zeby ocenić jego brzmienie. A wystarczy przecież zmierzyć parametry, wrzucić je do programu i wszystko jasne.

Robiłem dawno temu koledze na gdn 16/50 . Inny troche jest ten głosnik bo membrana pamierowa ze srebrna kopułka i ztrasznie brzydkim koszem :/ . Juz z parametrów tonsila wychodziło ze nie bedzie super zejscia , f3 coś na poziomie 50-53Hz , jak na 16'tke to niezbyt dobry rezultat. Za to opóźnienie grupowe łagodne i nie wieksze jak 12ms. Powiem tak, ten głośnik niskością i miesistościa basu nie dysponował ale impulsem to powalał. Kopa ma strasznego.

Skomentuj

Fakt jest faktem, iz o ile sie nie myle GDN 16/50/6 z zalozenia bylo proejtkwoane jako sredniak o niskim fs do kolumn Classic, z tego tez wynika tak wielki kosz, bo scianka frontowa w tych kolumnach musiala byc bardzo szeroka (ze wzgeldu na typ obudowy). Jednak w praktyce jesli mamy orginalnego 16/50/6 a nie kupione na wolumenie czy na allegro (tu glownie mam na mysli maxima88), to dysponuje on dosc dobrym zejsciem i moze grac bez problemu w dwoch drogach, bez w wsparcia subem.

Ogolnie przegladajac fora, zauwazylem iz zla opinia o Tonsilu w 95% opiera sie na negatywnych doswiadczeniach ludzi, ze starymi regenerowanymi glosnikami, lub "nowymi", ale kupionymi z lewego zrodla (czyli czesto odrzuty produkcyjne, lub przetworniki poskladane z wyniesionych pod pazucha, nie zawsze dobrych czesci). Pozniej sie slyszy, ze Tonsil to taka slaba firma, nie trzyma paramtetrow, i wogole. Nie twierdze ze wszystkie jego glosniki sa dobre, ale duza ich czesc bez problemow moze konkurowac z Visatonem, czy Tymphany. Takie sa przynajmniej moje odczucia.

Skomentuj

czy na allegro (tu glownie mam na mysli maxima88)
                      gościu ma sklep w moim miescie i sprzedaje alpierdy W jego sklepie znalzłem tylko jeden dobry głosnik ARN150 ale za smieszna cene 50zł <lol>

Skomentuj

No właśnie cena tego tonsila u maxima88 jest niezwykle atrakcyjna, jednak na jednym forum wyczytałem opinię, ze ten właśnie użytkownik ma w większości odpady. Jednak pozytywne opinie o głosnikach kupionych u niego przez naszych forymowiczów dają do myślenia.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=104187768
                          jakby ktoś chciał kupić :)
                          tylko 899zł :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X