Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy wzmacniacz do 5k

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy wzmacniacz do 5k

Cześć,
    chciałbym zasięgnąć Waszej opinii w kwestii zakupu wzmacniacza do 5 tys.zł. Mam na oku modele:

- ATOLL IN100 SIGNATURE
    - NAD C375BEE
    - YAMAHA A-S701

Chciałbym, żeby był to wzmacniacz wydajny prądowo.
    Czy faktycznie mają moc, którą deklaruje producent, czy jest to tylko chwyt marketingowy?
    Jeśli znacie któryś z nich, podzielcie się wrażeniami lub polećcie coś w podobie.

Pozdrawiam

Kolego jest to forum DIY wiec prawdopodobnie ciężko tutaj będzie znaleść informacje nt. komercyjnych wzmacniaczy.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Miałem IN100 Signature. Mocno wypchnięta średnica, słaba kontrola basu. Na początku jest wow, później trochę męczy.
      Zmieniłem na samą końcówkę AM200, którą sterowałem daciem Toppinga D70s. Dźwiękowo było lepiej. Problem był z małym maksymalnym napięciem wyjściowym toppinga w trybie przedwzmacniacza. 2,5V max jak mnie pamięć nie myli.

​​​​​Yamaha gra skrajami pasma, jest rozrywkowa.

Polecam rozwiązanie końcówka mocy + preamp/dac
      Może klasa D? Hypex, purifi?

​​​​​​

​​​​​​

Skomentuj

Końcówki mocy i klasy D nie biorę pod uwagę. Chcę standardowy wzmacniacz lepszy od poprzedniego Pioneer A-616, który moim zdaniem też ma muła na basie.

Skomentuj

W takim razie z tych 3 to według mnie i tak Atoll, mniejsze zło.
          Yamaha przy obecnych cenach to kosmos. Jeszcze 2 lata temu nowa kosztowała 2500-3000 jak mnie pamięć nie myli. Nie jest warta tylu pieniędzy.

Może Roksan Attessa? Arcam SA-10?

Skomentuj

Zamieszczone przez Nutka Zobacz posta
            Końcówki mocy i klasy D nie biorę pod uwagę. Chcę standardowy wzmacniacz lepszy od poprzedniego Pioneer A-616, który moim zdaniem też ma muła na basie.
            Dlaczego nie chcesz klasy D?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
              Dlaczego nie chcesz klasy D?
              Miałem styczność z klasą D i niestety po zakończeniu gwarancji doznała poważnej awarii, której nigdzie nie udało się naprawić.

Biorę pod uwagę te dwa wzmacniacze:
              Musical Fidelity M3si i ATOLL IN100 SIGNATURE, ale boję się, że średnie tony wyjdą za bardzo do przodu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Nutka Zobacz posta

Miałem styczność z klasą D i niestety po zakończeniu gwarancji doznała poważnej awarii, której nigdzie nie udało się naprawić.

Biorę pod uwagę te dwa wzmacniacze:
                Musical Fidelity M3si i ATOLL IN100 SIGNATURE, ale boję się, że średnie tony wyjdą za bardzo do przodu.
                Przyjrzyj się uważnie mikroskopijnym radiatorom Atolla, ten wzmacniacz jest w stanie oddać maksymalnie 2x25 W RMS, jak lubisz słuchać głośno lub masz kolumny ze sporym spadkiem impedancji to zainwestuj w wentylatory pod tym wzmacniaczem. Gra całkiem nieźle, jednak moc podawana przez producenta to kpina. Obecne ceny to także odjazd, pięć lat temu nowy kupiłem za 3200 i po dwóch latach sprzedałem za 2900.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ibmacir Zobacz posta

Przyjrzyj się uważnie mikroskopijnym radiatorom Atolla, ten wzmacniacz jest w stanie oddać maksymalnie 2x25 W RMS, jak lubisz słuchać głośno lub masz kolumny ze sporym spadkiem impedancji to zainwestuj w wentylatory pod tym wzmacniaczem. Gra całkiem nieźle, jednak moc podawana przez producenta to kpina. Obecne ceny to także odjazd, pięć lat temu nowy kupiłem za 3200 i po dwóch latach sprzedałem za 2900.
                  Na jakich kolumnach słuchałeś?
                  Czy faktycznie tak mocno się grzał przy głośniejszym słuchaniu?
                  W tym budżecie ciężko o coś dobrego, trzeba iść na jakiś kompromis...

Skomentuj

Czaruję...
                  X