Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny..??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny..??

Witam wszystkich..:)
    Na wstepie chce zaznaczyc ze jestem poczatkujacy:) i wybaczcie jesli bede zadawal durne pytania:P
    Chcialbym zrobic sobie kolumny podlogowe jak najtansze..:)
    I mam w zwiaku z tym kilka pytan:
    1.Jakie wybrac 2way czy 3way??
    2.Jakie najlepsze i najtansze beda glosniki??
    3.Zwrotnica lepiej kupic gotowa czy zrobic??
    Mieszkam w bloku, i zalezy mi na soczystym basie i czysciutkim dzwieku, bas musi byc krotki i dynamiczny...

1.2way
    2.zalezy ile masz zielonych
    3.zrobic

Skomentuj

Jakie beda najlepsze glosniki do zestawu 2waya co do zielonych to tak by nieprzekroczyc kosztu 400zl:)

Skomentuj

Masz jakiś wzmacniacz ?
        Czego słuchasz ?
        Jakie pomieszczenie ?
        wybaczcie jesli bede zadawal durne pytania:P
        na durne pytania jest jedna rada - http://diyaudio.pl/forum/search.php i będe to powtarzał do znudzenia :P

Skomentuj

lysy020 z opisu wynika że masz wzmak klasowo podobny jak mój 2x40W 8 Ohm Harmonic Distortion: Less than 0.5%
          Proponuje nie bawić się w tworzenie swoich projektów od podstaw bo jesteś tak jak ja początkujący, lepiej się zdać na ekspertów i wykorzystać ich projekt i przy jego wykonaniu wiele się nauczyć :)

Te co najbardziej wpadły mi w oko i spełniają moje oczekiwania cenowe i jakościowe:
          1) http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?p=60612#60612
          2) http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=6330

Pozdrawiam.

Skomentuj

co do mojego projektu - bas będzie soczysty ale musisz pogadać z sound wavem bo on obliczył zwrotke do tego głośnika a moja jest od zwariowanych czechów... ;]

Skomentuj

ARV wg mnie odpada...
              tak samo tonsil z projektu Questera - to nieopłacalne jeśli go nie mamay :)
              jest zwrota dla 18sw + 11aj/sc10n więc nie wiem w czym problem ;]

Skomentuj

Wzmacniacz mam PIONEER SA-606 ma on naprawde duzy zapas mocy.:) A co do zrobienia kolumn na wzor gotowego projektu to jest niezly pomysl bardzo podoba mi sie projekt "maxdila", pokoj mam okolo 10m2 a slucham techno i hh, i chcialby aby kolumny dawaly rade bez suba:P

Skomentuj

lysy020, ja bym nie robił na ARVkach, za 8zł więcej masz 11 200 AJ...
                  Pozatym podejrzewam że te kolumny podobają Ci się raczej stylistycznie,
                  a nie pod kątem przetworników...

Skomentuj

Stylistycznie każdemu sie podobają :]
                    Fakt faktem że ARV nie dawaj chyba że już jesteś zdesperowany i nie możesz znaleźć zwrotki, pamiętaj że możesz dać zamiast arn188 stx-18-120 do tej obudowy i będziesz miał mix pomiędzy obuma konstrukcjami.
                    Reasumująć moja buda (nie nalegam) + zwrotnica SW pod stx18-120 z Visatonem sc10n i masz wypas monitorki

Skomentuj

Czyli tak te przetworniki "zwrotnica SW pod stx18-120 z Visatonem sc10n " i zmienie troszke obudowe tzn zrobie je na wysokich nogach chyba moze tak byc??:> i gdzie moge kupic te glosniki visatone bo na allegro ich niema

Skomentuj

Czaruję...
                      X