ja mam od wielu lat o oczko nizszy model czyli 419 i jestem baaardzo zadowlolony. Ten wzmacniacz nauczyl mnie sluchac liniowo, wcisniecie source direct ma cudowna moc, zmniejsza szumy i wywala barwe a nawet balans! Zakres regulacji barwy jest tak maly ze nawet nie warto tym krecic tylko od razu przyzwyczaic sie do source direct-a Wzmak ledwo slyszalnie szumi a brumienia w nawet z uchem w glosniku nie uslyszy nikt. Zdalne sterowanie to wygoda i mimo przyciskow wyboru wejscia jest to pzrelacznik obrotowy setrowany silnikiem! Sa niestety z tym problemy, brud. Moj model ma moc 2x65W a model 519 kilka W wiecej i dodatkowo przelacznik MM/MC i chyba subsonic.
Wzmak jest na sankenach a przypadkowe zwarcia wyjscia to tylo uaktywnienie sie zabezpieczen. Mierzylem mu kiedys pasmo i generator skonczyl mi sie na 200khz a wzmak jeszcze chcial :) Jedyne to ta dziwna moc czy 4 czy 8om w zasadzie taka sama. No ale moze to wina slabego zasilacza albo tylko taki chwyt marketingowy zeby wzmak mial stala moc bez wzgledu na obciazenie.
Gdzies mam instrukcje i jak bardzo bedziesz chcial to moge dokladniejsze dane ci podac.
Skomentuj