Witam!
Ponieważ jest to moj pierwszy post chciałem pozdrowic serdecznie wszystkich forumowiczów. Przed założeniem wątku poczytalem forum ale dalej nie wiem jaki głośnik będzie dla mnie optymalny. Z tego co widze to najgorsze sa STX i Alphard, troche lepsze sa buszmany a wyzej stoja Vitasony , hertz. Co tu wybrać ?
ZAŁOŻENIA:
Celem jest zrobienie subwoofer aktywnego.
- głownie do muzyki
- żadziej do kina domowego
CZYM DYSPONUJĘ
- pokoj ok 10m2
- Transformator TST 300W 2X28V

- mostek + filtr 2x10mF 50V
- Filtr dolno przepustowy AVT 1281 (wymienione troche cześci m.in. Wzm op. i pare kondensatorów)
- wzmacniacz mocy (w budowie) oparty na schemacie Jabel J-23. Wymienione tranzystory - sterujące BD911/BD912, tranzystory mocy 2sc5200 przymocowane do radiatora 165x75 z żebrami 3cm ze starego wzmacniacza Diory

- Dysponuję budową jak na rysunku choc nie wiem czy sie do czegos nadaje :)

- Do wytlumienia zaopatrzylem sie w watolinę dzwiękochłonną
PROBLEMY i PYTANIA
- Czy mozna dobrac jakis sensowny głośnik do tego czym dyspomuję w cenie ok 200 zł albo co trzeba zmieniec aby to jakos zagrało?
- Jaka moc wyciagnie ten wzmacniacz ?
Ponieważ jest to moj pierwszy post chciałem pozdrowic serdecznie wszystkich forumowiczów. Przed założeniem wątku poczytalem forum ale dalej nie wiem jaki głośnik będzie dla mnie optymalny. Z tego co widze to najgorsze sa STX i Alphard, troche lepsze sa buszmany a wyzej stoja Vitasony , hertz. Co tu wybrać ?
ZAŁOŻENIA:
Celem jest zrobienie subwoofer aktywnego.
- głownie do muzyki
- żadziej do kina domowego
CZYM DYSPONUJĘ
- pokoj ok 10m2
- Transformator TST 300W 2X28V

- mostek + filtr 2x10mF 50V
- Filtr dolno przepustowy AVT 1281 (wymienione troche cześci m.in. Wzm op. i pare kondensatorów)
- wzmacniacz mocy (w budowie) oparty na schemacie Jabel J-23. Wymienione tranzystory - sterujące BD911/BD912, tranzystory mocy 2sc5200 przymocowane do radiatora 165x75 z żebrami 3cm ze starego wzmacniacza Diory

- Dysponuję budową jak na rysunku choc nie wiem czy sie do czegos nadaje :)

- Do wytlumienia zaopatrzylem sie w watolinę dzwiękochłonną
PROBLEMY i PYTANIA
- Czy mozna dobrac jakis sensowny głośnik do tego czym dyspomuję w cenie ok 200 zł albo co trzeba zmieniec aby to jakos zagrało?
- Jaka moc wyciagnie ten wzmacniacz ?
Skomentuj