Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

15" do 450zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

15" do 450zł

Szukam 15" glosnika, w cenie do 450zł.
    Sub do domu, napedzany holtonem 400W.

Od razu powiecie ze BSW154II. Wiem, ale prosze o jakies alternatywy :)

Co myslicie o JBL GTO 1502D?
    http://www.jbl.com.pl/apps/katalog/t...b3&news_id=582

JBL GT4-15?

Nie wiem, jakies inne 15 calowki w podanej cenie?

BSW154II ;];]

Skomentuj

A cos o tych JBLach? albo jakies propozycje??

Skomentuj

AXX1515 :P

Skomentuj

Lanzar DC 15 - i jeszcze zostanie na wykończoną bude :)

Skomentuj

Nie znajdziesz lepszego glosnika od BSW154II w kategoriach bezwzglednych w tej i nawet w wyzszej cenie - wiec szukanie nie ma specjalnie sensu.

Skomentuj

więc BSW 15 to najlepsza 15 na rynku ?
              taka wogóle wogóle ? ;]
              hmm, czy to nie przesada ?
              czy wogole można tak powiedzieć o jakimś głośniku, to chyba też kwestia gustu ?

Skomentuj

no napewno gust tez sie liczy.
                ale jednakw moim odczuciu te glosniczki naprawde w tym przedziale deklasuja konkurencje. po 2miesiacach zabawy wciaz doznaje nowych wrazen i jestem coraz bardziej zadowolony zazwyczaj bylo odwrotnie;p
                a czy sa lepsze glsoniki... NI JASNE ZE SA;] zalezy ile ma sie na nie kasy wiec wiadomo chodzi o pieniadze jak zawsze

Skomentuj

Jeszcze troche to (grzecznie mówiac) bede wymiotować BSW :] No cóż tak prawda gdzie sie nie ruszysz to BSW..., juz nawet ARN150 nie jest tak popularny. Ja bym sie zasanowił nad tym Lanzarem od takero był bys prekursorem i moze zdetronizował przy okazji BSW

Skomentuj

ŁukaszN, ale to tylko kolejny argument ze to naprawde dobry glosnik
                    pamietan 27maj impreza u mnie i potestujemy tego dresa;p

Skomentuj

A jakies dokladniejsze informacje nt tego lanzara?
                      To o tym mowa: http://www.lanzar.com/itempage.asp?model=HRWDC15 ??

Wszyscy jada na STXie, bo kazdy go moze miec. Ktos kiedys odwazyl sie i kupil hertza, grał dobrze to polecił na forum, ludzie budowali hertze. Teraz ktos zainwestował w BSW, spodobało mu sie, ludzie kupuja BSW. A przeciez wybor jest duzy, tylko poprostu brak sprawdzonych konstrukcji, dlatego ludzie boją sie w ciemno brac takie glosniki.
                      Przed chwila rozmawialem z wlascicielem GT4-15 - był bardzo zadowolony.

Nie wiem, zanim zaczne budowac jakas 15" to polowa wakacji zleci, jak nie wiecej...
                      Ale juz teraz chcialbym wiedziec co mnie czeka.

Najbardziej to mnie kusi GTO-1502D,
                      posymulowalem go, parametry:
                      Qts: 0,51, Vas: 171l, Fs: 25Hz.
                      W pdfie firmowym, proponuja closed 45l albo BR 100l @ 30hz.
                      Ja bym go wsadzil w 80l @ 30Hz.
                      Co o tym myslicie? Wychodzi najepiej...

f0 = 38hz, f3 = 32hz, wiadomo nie ma co sie sugerowac symulacjami, ale np BSW wypada w nich co najmniej dziwnie, f3 to samo, a f0 to jest duzo wyzej niz sie go ucina

Kto slyszał BSW 15" i jeszcze jakies inne 15"??

Skomentuj

Ja tam nie przecze ze to zły głośnik, ale horyzonty się nam zawężają jak połowa forum jedzie na BSW

Tanner dobrze prawi :]. Nie wiem jak tam z cena i z modelami ale moze coś ze stajni JL Audio ktoś kiedyś meczył jakiś głośniczek.

Skomentuj

Tanner, to nie ten :P

Po prostu na forum nastają kolejne "ery",
                          zaraz pojawi się coś nowego co zdetronizuje BSW...
                          Kwestia czasu...

Skomentuj

w zasadzie to na forum 5-6 osob (chyba) ma tylko bsw wiec i tak kroluje stx/tesla a jesli niedlugo pojawi sie cos lepszego to juz nie moge sie doczekac

Skomentuj

tylko nie ten lanzar dc 15
                              takero skoro taki dobry to po co go spredajszz :>??? :P

MIKI czuje sie zaproszony :P podaj dokladne namiary :P

Skomentuj

Tylko nie Lanzar? Czemu? Słuchałeś? Takero mówi, że nowy niegdyś kosztowa ponad 10patyków :)

Skomentuj

Reklama dzwignia handlu:]

Ze stajny JL Audio, to 10" przewyzszaja moj budzet :)

Wybieram obecnie miedzy GT4 a GTO

Skomentuj

W pdfie w którym znalazłem jego parametry widnieje cena 700marek ;]
                                    niemieckich of koz...
                                    btw jeśli ktoś nie wierzy niech poszuka w dziale CA...
                                    Tanner, GT4 nie gra jakoś specjalnie - miałem GT4 12 i grało to porównywalnie do hertza, nie miałem możliwości przetestowania ich bezpośrednio więc trudno mi było wyłapać niuanse jakieś ;]
                                    choć np wiśnia mówi że Gt4 jest gorszy nieco, choć za to tańszy...
                                    No może nieco gorszy jest - czasami bardziej zamula i taki dość monotonny ten bas...
                                    Ale ten napis 1000w to zabija ;]

Skomentuj

Alternatywy...łoj ciężko,bardzo ciężko.
                                      Dysponując ta kasą sięgnął bym tylko po bsw.Powód?Mimo dresiarskeigo wyglądu gra naprawde przyzwoicie,super napęd,dość solidna membrana,kosz alu,spora cewa...looknij w paramole,w tym przedziale cenowym naprawde trudno o konkurenta.
                                      U mnie daje sobie swietnie rade w tubie,nie wiem czy o tym wiesz ale taka aplikacja ma spore wymagania względem głosnika.

Skomentuj

przychyle sie do wypowiedzi ze bsw będzie najzacniejszy..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X