Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica na szybko

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica na szybko

witam! potrzebuję sprawdzić czy gwizdki które dostałem są sprawne. na stronie tonsila znalzłem częstotliwość podziału 4500Hz. Czy wystarczy do tego kondensator 4,4uF(tak mi wyliczył WinISD)?? z tego co się orientowałem w grę wchodzą tylko elektrolity i tu moje pytanie jak je podłączyć? na kabel plusowy od głośnika szeregowo i teraz minusem z kondesatora w którą stronę, w stronę głośnika czy wyjścia od wzmacniacza?? Byłbym wdzięczny za pomoc.

przede wszystkim to opcja "szukaj" się kłania, są arty na stronie z ktorymi tez warto sie zapoznac, a tak wogole to nie ten dział
    pozdrawiam

Skomentuj

Dziku, glupi jestes czy co? czytac nie umiesz.?!

Skomentuj

mIKI, na to wyglada... :/

Skomentuj

mIKI co Ty taki nerwowy jestes??

Skomentuj

Kol dziku. Sprawa jest prosta. Dla potrzeb sprawdzenia wysokotonowych "gwizdków" możesz użyć elektrolitów i nie ma znaczenia jak je podłączysz, ważne byle to było w szereg z głośnikiem i żeby elektrolity nie były wyschnięte (czytaj stare). Jak to zagra czysto, bez zniekształceń - to znaczy, że głośnik jest na 90% sprawny. 100% pewności uzyskasz prawdzając organoleptycznie (wzrokiem) stan cewki - czy nie jest przypalona. Na stałe podłączenie "gwizdków" nie warto używać lelektrolitów tylko kondensatory foliowe, styrofleksowe lub inne, byle nie elektrolityczne.
            Musisz uważać jak piszesz posty (przeanalizuj to co napisałeś) bo tacy nerwowi koledzi jak mIKI rypią bez ogódek - z tego co widzę.
            Kol. mIKI - nigy nie byłeś w żłobku?

Skomentuj

nie możecie mnie jeszcze trochę potyrać?? no, to takie miłe, mobilizujące i zachęcające, śmiało!! Nie ma to jak jeździć po ludziach... jednak przyznaję moja wina, bo nie do końca obejrzałem sobie schemacik z WinISD,ale żeby odrazu mieszać mnie z błotem i wyzywać? ale już sobie poradziłem. Dzięki krzych.k! gwizdki działają... temat można zamknąć lub nawet skasować...

Skomentuj

Kol. dziku - sie nie zrażaj. Prawdopodobnie uległeś zjawisku "fali" :-) Pozdrowienia.

Skomentuj

Dziku, nie byłoby afery gdybyś według zasad postąpił ;]

Skomentuj

Jakie elektrolity?
                    W jakis koszmarnych pojemnosciach 150mikro to owszem spec for audio bipolar.

Skomentuj

kolego krzych.k, moja reakcja byla takla a nie inna bo ten temat byl w nieodpowiednim dziale, stad moje moze pochopne ale jednak wnioski poparte faktem ze kolega Dziku, nie umie czytac lub poprawnie zrozumiec nazwe dzialu, dlatego tez pozwolilem sobie na takie wnioski. dziekuje koledzy
                      btw. nigdy nei bylem w zlobku bo jak tu zaczynalem nie bylo rang;p hehe... co tez nie znaczy ze jak mam ten napis to jestem taki obstukany... wrrr

Skomentuj

Czaruję...
                      X