Maszła mnie chęć zbudowania 3-drożnych kolumn na wyżej wymienionych głośnikach. W związku ze słabymi recenzjami odnośnie średniotonowych STX poszukuje jakiegoś dobrego głośnika w rozsądnej cenie (powiedzmy że 50-100 zł). Tak sobie wymyśliłem, że zrobie zwrotnice z podziałem 400/4000Hz. Czy nie lepiej zastosować głośnik wysokotonowy o mniejszej średnicy? Może ma ktoś jakieś inne propozycje odnośnie zwrotnicy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GDN-22-120-8-SS + Monacor DT-300 + ?
Collapse
X
-
http://allegro.pl/item100547740_gdn_...yprzedaz_.html
LUKASZ i Zibi mają spory bagaż doświadczeń z nim związanych :)
Ile masz kasy na wysokotonowca ?
Skomentuj
-
honsar dobrze Ci pisze. ja tez polecam GDN 16-50-6 ma on bardzo poprawną średnicę jak na 50zł(pewnie gdyby nazywal sie vifa byłby za 100-150zł). No i ten głosnik ja mam odciety na 200Hz i znosi on katowanie 2 godzinne Holtonem 400W na 80% mocy. Gra nawet na 100% mocy ale wtedy tak głośno że wysiedzieć nieidzie.
Skomentuj
-
Pomyślimy! To jest dopiero faza planów i dywagacji. Dzisiaj znalazłem Visatona SC 10 N. Myśle, że bedzie nawet lepszy, a jest tańższy co mi niezmiernie pasi. Ze w zględu na całkowity brak wiedzy na temat zwrotnic prosze napiszcie jakie mogą być koszta związane z budową zwrotnic i czy ktoś by mógł mi pomóc w jej wykonaniu.
Skomentuj
Skomentuj