Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-22-120-8-SS + Monacor DT-300 + ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-22-120-8-SS + Monacor DT-300 + ?

Maszła mnie chęć zbudowania 3-drożnych kolumn na wyżej wymienionych głośnikach. W związku ze słabymi recenzjami odnośnie średniotonowych STX poszukuje jakiegoś dobrego głośnika w rozsądnej cenie (powiedzmy że 50-100 zł). Tak sobie wymyśliłem, że zrobie zwrotnice z podziałem 400/4000Hz. Czy nie lepiej zastosować głośnik wysokotonowy o mniejszej średnicy? Może ma ktoś jakieś inne propozycje odnośnie zwrotnicy.

tesla ARX nieźle się spisuje jako średniak, ale jak masz 50-100zł to może tonsil 16 50 6 ?
    Czemu akurat DT300 ?

Skomentuj

Na stronie Tonsila nie ma tego głośnika. Masz jakieś inne propozycje co wysokotonowego? Z wyglądu mi się spodobał ale mało widziałem. Grunt żeby to była podobna cena i jkość.

Skomentuj

http://allegro.pl/item100547740_gdn_...yprzedaz_.html
        LUKASZ i Zibi mają spory bagaż doświadczeń z nim związanych :)
        Ile masz kasy na wysokotonowca ?

Skomentuj

Jeden TD300 kosztuje ok 80 zł. i w tej cenie chciałbym zostać.

Skomentuj

W tej cenie kup sobie Tonsila GDN 11/35 (z membrana z wlokna szklanego). Chyba bez konkurencji jesli chodzi o srednice nawet wsrod drozszych glosnikow, chociaz towarzystwo tego STXa moze byc tu zbyt low-endowe.

Skomentuj

honsar dobrze Ci pisze. ja tez polecam GDN 16-50-6 ma on bardzo poprawną średnicę jak na 50zł(pewnie gdyby nazywal sie vifa byłby za 100-150zł). No i ten głosnik ja mam odciety na 200Hz i znosi on katowanie 2 godzinne Holtonem 400W na 80% mocy. Gra nawet na 100% mocy ale wtedy tak głośno że wysiedzieć nieidzie.

Skomentuj

Pomyślimy! To jest dopiero faza planów i dywagacji. Dzisiaj znalazłem Visatona SC 10 N. Myśle, że bedzie nawet lepszy, a jest tańższy co mi niezmiernie pasi. Ze w zględu na całkowity brak wiedzy na temat zwrotnic prosze napiszcie jakie mogą być koszta związane z budową zwrotnic i czy ktoś by mógł mi pomóc w jej wykonaniu.

Skomentuj

No nadeszła era sc10n ;]
                  teraz niezależnie ile kto będzie miał kasy będzie brał ten głośnik...
                  Jakbyś kupił średniaka za 50zł to miałbyś 100zł na wysokiego,
                  a to już sporo keszu...

[ Dodano: 2006-05-09, 19:18 ]
                  pozatym ten stx razi nieco...

Skomentuj

Co proponujesz za tą stówke? Ja się jeszcze nie orjentuje w marka i cenach.

[ Dodano: 2006-05-09, 19:21 ]
                    STX nie jest konieczny, może coś innego tylko termin budowy się znacznie odwlecze ze względu na brak czasu czyt. kasy

Skomentuj

za nieduzo wie3cej masz tonsilka, visatona...

Skomentuj

Czaruję...
                      X