Szybkie pytanko - czy składanie kolumn MTM na głośnikach 6,5-8" i założonym budżecie ok. 1200 pln na przetworniki (4 woofery i 2 wysokotonowe) ma sens? Miałem kiedyś w pracy CANTON KARAT 950 DC (albo coś podobnego) - woofery 2x180mm i grało to całkiem fajnie. Ostatnio nawet pojawiły się takie Karaty do kupienia u mnie w mieście - ale szybko zniknęły z portalu...
Tak mnie naszło, że może by coś sklecić. Mam na półce 2 x Visaton W 200 S (8 OHm) i mógłbym dokupić kolejną parkę. Inne rozwiązanie to kupno 4 szt Visaton W 170 S (8 OHm) - koszt ok. 750 zł. Te mniejsze Visatony nawet niżej schodzą (i w mniejszych obudowach) od W200S. Czy w ogóle porzucić Visatona i kupić inne woofery? Nie bardzo widzę coś fajnego w rozmiarze 6,5-8" w cenie do 200zł/szt...
Jaki wysokotonowiec do kompletu (i czy z Waveguide czy bez)?
Czy to w ogóle pomysł bez sensu w takim budżecie (ok. 1200 zł na komplet przetworników)?
Tak mnie naszło, że może by coś sklecić. Mam na półce 2 x Visaton W 200 S (8 OHm) i mógłbym dokupić kolejną parkę. Inne rozwiązanie to kupno 4 szt Visaton W 170 S (8 OHm) - koszt ok. 750 zł. Te mniejsze Visatony nawet niżej schodzą (i w mniejszych obudowach) od W200S. Czy w ogóle porzucić Visatona i kupić inne woofery? Nie bardzo widzę coś fajnego w rozmiarze 6,5-8" w cenie do 200zł/szt...
Jaki wysokotonowiec do kompletu (i czy z Waveguide czy bez)?
Czy to w ogóle pomysł bez sensu w takim budżecie (ok. 1200 zł na komplet przetworników)?

Skomentuj