Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa Głosników Tonsil GD 20/20

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naprawa Głosników Tonsil GD 20/20

Mam do naprawy 2 glosniki Tonsila GD 20/20. Nie są to jak widac po mocy zadne muzyczne Herkulesy :P ale szkoda ich wyrzucac. Chcialem sam je naprawic, czytalem juz wiele artykułów z tym zwiazanych. Moje glosniki wymagają wymiany calych membran. Mam jednak pare pytan do osob dla ktorych naprawa takich glosnikow to czesta sprawa. Jaki klej jest najlepszy ?? Polimerowy ?? Oraz jak najlepiej jest uciąc strą membrane ?? Jak przyklejacie nową ?? Jesli macie jakies rady to piszcie!! a moze posiadacie zdjecia z wlasnych wymian membran. Jesli tak to prosze o pomoc moj email to czarekboss@wp.pl

Pozdrawiam i Czekam na wasze odpowiedzi

opcja szukaj...temat wiele razy poruszany na forum, znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytania, m.in. jakie kleje, jak usuwać stare membrany itp.

Skomentuj

Mnie kiedyś ktoś polecił taka metodę:

1. ostrym nożem usuwasz nakłądkę przeciwpyłową
      2. nożyczkami lub znów nożem obcinasz starą membranę przy cewce
      3. czyścisz kosz szczególnie miejsce gdzie będzie przyklejone górne zawieszenie
      4. dajel warto postąpić zgodnie z częscią artykułu http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=14

*najlepszy jest budapren, pozatym zawsze można trochę fazy złapać podczas klejenia

Skomentuj

Czarekboss, było już ze 100 razy...
        Zamykam...
        Na przyszłość najpierw szukaj, a potem pytaj...

Skomentuj

Czaruję...
        X