Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poprawa Taga TAV-607F

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poprawa Taga TAV-607F

Hej, przeglądam od kilku tygodni wasze forum i naszła mnie chęć do działania, co prawda nie mam talentu stolarskiego ani takiego zaplecza ale do modernizacji posiadanych kolumn sił mi starczy - Chyba :)
    Obecnie posiadam zestawy Taga TAV-607F zasilane Taga HTR-1000CD v.3. Połączyłem to wszystko kablem KLOTZ LY225T 2x2,5 mm. Wiem budżetowo ale dla mnie OK.

I właśnie mi zostało sporo tego kabla, zastanawiam sie czy wymiana okablowania w tych kolumnach ma sens? Rozbierał ktoś kiedyś te modele i wie jak to wygląda w środku? (nie chce ich rozkręcać jeśli okaże się że nie ma takiej potrzeby)

Wymiana okablowania niewiele zmieni, a właściwie nic.

Witamy na forum.

Skomentuj

Gdyby okablowanie było tylko jedną z innych składowych i połączył bym ten mod z modyfikacją zwrotnic? chciał bym osiągnąć trochę hmm nazwijmy to bardziej mięsiste niskie

Skomentuj

To, jaki bas można teoretycznie wyciągnąć z głośników niskotonowych, zależy od obudowy, jej strojenia i parametrów TS głośników. Zwrotnicą możemy jedynie "nie zepsuć" tego, co pierwotnie osiągają głośniki w obudowie.

Zwykle modernizacje tak tanich i niskiej jakości głośników jak Taga, pochłaniają duży budżet, przy wątpliwej korzyści sonicznej. Zawsze lepszą opcja, jest sprzedaż i kupno bardziej odpowiednich zestawów głośnikowych, być może takich, które mają większy potencjał modyfikacji.

Skomentuj

Czaruję...
        X