Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problematyczny montaż głośników na łodzi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problematyczny montaż głośników na łodzi

Cześć, mam nietypowy bardzo trudny do rozwiązania problem. Chodzi o montaż głośników na łodzi. W skrócie - zaprojektowałem, zbudowałem i wdrożyłem do produkcji katamaran elektryczny z bardzo fajnym jak na łódkowe standardy systemem audio (a nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że nikt nie zrobił lepiej bo nic lepszego nie słyszałem na żadnej łodzi a obracam się w tej branży od 2014r) i o ile w wersji elektrycznej głośniki wraz z obudowami mam podwieszone pod dachem o tyle teraz pojawił się problem przy wersji spalinowej bo nie ma dachu i nie ma gdzie ich powiesić i pomyślałem, żeby zamontować je w burcie i zrobić coś na zasadzie "ściany odbijającej dźwięk w odpowiednią stronę. Zapewne będzie problem z rezonansami itp tylko czy ktoś to w ogóle próbował? Jakie są efekty w ogóle ma to jakikolwiek sens? Dodam, że obecnie sprzęt wymiata, pasmo prawie jak stół, faza idealna zaczyna kręcić lekko dopiero w okolicach podziału subwoofera poniżej 100hz pasmo przenoszenia od 24hz tak więc robi to robotę i nie chciałbym teraz tego spieprzyć w łodzi spalinowej... Tu też jest problem, że nie mam DSP, w elektryku mam DSP więc tam mogłem robić korekty a tutaj nie. a109e4e90208c.jpg
    Załączone pliki
Czaruję...
X