Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub do auta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

noto zamontuj es250 to ci urwie łeb i koledze z ulicy nawet ... słyszałeś go ?? nie , wiec czemu sie ywpowiadasz że zagra selektywnie , to gówniany lw800 ci zrobi masaż w sredniej wielkości autku akurat słuchałem w fieście a co dopiero es 250 na 200W <lol> chciałym to usłyszec, a żeby ci odrazu śrubki sie odkręcały to 200 W nie wystarczy musiałbyczapakowac 2 razy taką moc w ten głośniczek ... najwazniejszy jest mocny i dobyr wzmacniacz a dopiero potem zastanawiasz sie n ad głośnikiem ,jesli masz te 200W to wal hertza i po sprawie

Skomentuj

albo wstaw STX'y :) wzmacniacz 800wat i wywali ci przednią szybe jak jej dobrze nie zabezpieczysz :P jak chcesz żeby cię wbijało w fotel to z tanich głośników jedynie STX'y mają przyzwoity SPL.... alfredy w okolicach 80 max to 85.... tesle to samo.... no moze coś z tonsila ale to chyba juz za wielki Hi-end dla ciebie.... Hertz ma przyzwoity SPL i przy okazji ogromną moc co skutkuje mozliwością wytworzenia ogromnego ciśnienia..... jak ma być głośno to albo drogie głośniki albo wal coś z oferty STX'a proponuje 2x32/150/4SC jak ten wzmacniacz ma 2x100wat to moze im wystarczy.... tylko niepisz za 2 tygodnie że głośniki ci nie wyrabiają.... ostatnio testowałem je przy 400watach i przez pół godziny nic im się nie stało a w odpowiednio zaprojektowanej obudowie nie przekraczały wychylenia liniowego :)

Skomentuj

Widze, ze Michow nie zna sie na żartach, ale to nie mój problem:P Ja bym pozostał przy bsw 104, albo es 250. Ewentualnie te dwa STX o których pisze SW:) Pozdro ALL

Skomentuj

Adam_85, od kiedy taki żartowniś z ciebie??

daję buźkę na końcu posta, żebyś sobie nie pomyślał że też nie mam poczucia humoru :P

Skomentuj

Witam :)
            Nawet bym sie nie zastanawiał tylko brał ES250 :)) Lepiej moim zdaniem dołożyć pare groszy do głośnika i mieć dużo lepszy dzwięk !!!
            Michow jaki ty masz wogóle samochód???

[ Dodano: 2004-09-29, 16:32 ]
            teraz zbieram na Hertza 380.2 :))

Skomentuj

jejku... ludzie... doszedlem do wniosku, ze to forum jest strasznie ograniczone...
              Mehow.. rozumiem twoje wymagania, bo tak jak mowie mialem juz takich klientow, ale widac niektorzy nie potrafia tego potraktowac powaznie...
              Hertz HS200 ( i ewentualeni pochodne) jest widocznie panaceum na wszystki problemy...
              Ludzie! Otworzcie sie troche na swiat...
              Sa jeszcze inne ciekawe głośniki i firmy...naprawde...
              A żeby poprzeć moją opinie poszukałem troche i znalazłem kuupe fajnych wooferów dla Ciebie:

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31960566
              napewno najlpesza propozycja ze wszystkich które przedstawie, jesli zdążysz
              jestem dystrybutorem tych głośników mamy 3 skrzynie na nich, słuchałem w rożnych aplikacjach i jest naprawde baardzo dobry, a jesli chodzi o cisnienie to masakra naprawde! :]

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31876561
              ten, albo ogólnie glośniki z serii DB Earthquake'a sa dobre do takich nieaudiofilskich zastosowan, co nie oznacza, ze sa totalnie daremne, mam znajomego który startowal na nim w zawodach... oczywiscie DB12 da Ci wieksze cisnienie... bardzo czesto widać je na allegro, ewentualnie mam na sprzedaz mojego Earthquake'a SSB-10, ale to juz bardziej audiofilski głośniczek, ale mocniejszy :) jakbys byl zainteresowany odezwij sie na gg

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31488145
              Tak sie składa, że też jestem dystrybutorem tych głośników, tutaj akurat jest juz w ładnej skrzyni, ale sam głośnik 30cm 250w rms 89,4 db skutecznosci to koszt u nas ponizej 300 pln, a 38 cm 250W rms 89,7 dB to koszt okolo 380 pln. mozesz je zobaczyc na http://www.acr.ch/axton/woofer/index-woofer.html
              Sam miałem juz dwa te głosniki, a w firmie sprzedalismy ich juz kilka, bardzo przyjmne glosniki, moze nie maja takiej typowo harcore'owej duszy ale sa za to bardzo tolerancyjne w stosunku do wzmacniacza, w przeciwienstwie do tego impuls'a, ktoremu przydalby sie wzmacniacz z duzym wspolczynnikiem tłumienia

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31717712
              -http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32012056
              Robiłem juz system na tym okrągłym, zreszta tez na nim gralem jakis czas, to chyba najwiekszy hardcore'owiec z nich wszystkich, ale ma jedna wade, jest baardzo powolny, idelany do r'n'b, ale do silnego impulsu bedzie potrzebowal mocne dodatkowe kick-basy na froncie

-http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32047366
              hehe a to tak na pobudzenie apetytu, sprowadzilismy ostatnio ten glosnik, jak przygotowywalismy naszego demo-car'a na duzą impreze (gwarki) i wzmak pod niego dajacy 600W rms na 4 ohmach i odkurzał parking w promieniu 20m Cos niewiarygodnego :] a cena jaka figuruje na tej aukcji to grosze w porownaniu do tego ile u nas kosztuje nowy

Mysle, ze teraz poszerzylem Ci troche wybór :)

[ Dodano: 2004-09-29, 18:07 ]
              No i jest jeszcze wspomniany przeze mnie juz Spectron spc12bc
              Mozesz go zobaczyc na http://www.spectron.biz/spectron/index_woofer.html
              Cena u nas powiedzmy 230 pln
              Z tego co mi wiadomo to ktoś od basser'a zrobił na tym system i wycisnał chyba nawet 140db!!!! Ludzie podobno pekali ze smiechu jak widzieli co wyprawia taki w sumie tani głośnik... :]

Skomentuj

SounaWave .. przy wzmaku 800W to zanim by usłsyzał jakikolwiek bas to akumulator by siadł :P wiec nici z tego suba by były bo by nie było go słychac :((

Skomentuj

No a to już są sprawy techniczne które w myśl stwierdzenia Mechow'a : "to ze jestem nowy na forum nie znaczy chyba ze jestem debilem i niemam pojecia o sprzecie car audio tymbardziej o wygluszaniu" pominąłem i uznałem za oczywiste, ze sie o to odpowiednio zatroszczy...

Skomentuj

chyba...??? He,he :)))

Skomentuj

=> Zygmunt
                      Byłem i jestem żartowniś, a wtedy się poprostu nie zrozumieliśmy:)

=> Sinus
                      To forum nie jest ograniczone, ale hertze są sprawdzone, pewne, dlatego tak mu je radzą:P Napewno jest dużo dobrych głośników, ale nie kupuje się po to by się tym pobawić tylko po to by mi to jak najdłużej służyło(najlepiej tak bym był z tego zadowolony), więc pomyłka nie byłaby wskazana. Pozdro ALL

Skomentuj

Ale jak widzisz nie motywowalem poleconych przeze mnie głośników tym, ze ladnie wygladaja, czy maja ciekawą nazwe, ale polecam je na podstawie moich osobistych doswiadczen, wiec sa sprawdzone!!
                        Moge tez opisac charakter brzmienia i najlepsze aplikacje do kazdego z tych glosnikow, ale z tego juz kilka razy bylo powiedziane wywnioskowałem, ze liczy sie sila, wiec moj opis nastawilem na mozliwosci mocowe polecanych przeze mnie glosnikow...

[ Dodano: 2004-09-29, 21:47 ]
                        znalazlem cos jeszcze
                        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32141356
                        jesli jest naprawde w dobrym stanie to... pisałem juz co wyprawia extreme z emphaser'a
                        nic tylko brac, tylko potem trzeba to czyms napedzic, ale gwarantuje, ze jesli dostanie te 800W to bedziesz wymiotowac w aucie! Powaznie!

Skomentuj

"HIGHT END", musi być naprawdę niezły...

Skomentuj

Sinus, przygladnij sie temu glosnikowi, co to za zabrudzenie w dolnej czesci membrany, czyzby jakis klej?

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
                              "HIGHT END", musi być naprawdę niezły...
                              No tak po tym, ze gosc sie przejezyczyl poznajesz, ze glosnik jest juz do dupy... aluchales go? bo ja tak... w serii drugiej, trzeciej, w dwoch samochodach i pokrewne tej linni i wiem co to potrafi... powiem jedno chodzbys wsadzil i 3 te wasze "dobre na wszystko" herce to ten emphaser zje je żywcem!

Zamieszczone przez Ete
                              Sinus, przygladnij sie temu glosnikowi, co to za zabrudzenie w dolnej czesci membrany, czyzby jakis klej?
                              No zauwazylem, ale zauwazylem tez, ze na innych fotach tego nie widac, wiec to pewnie reflex, a nawet jakby to byl slad po jakims kleju to ewidentnie wycieka spod nakladki przeciwpylowej... wiesz... jakbym mial kupic ten glosnik za taka kase to bym olał sto razy, ze mial kopolke przyklejona...

Skomentuj

Czaruję...
                              X