Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

7.1 by Lobo

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

7.1 by Lobo

No więc chciałbym zrobić kino domowe 7.1 .Oczywiście wszystko na stx bo niechce zabardzo kupować drogich głośników (troche mnie niestać

Frony
    nisko 22-120-4sc x4
    Śred. 14-100-8sc x2
    Wys. 8-150-8sc x2 (niewiem czy nadaje sie ten )

Wymiary 88;22;22

Satelkitki + centralny
    Wszystkie na 14-100-8sc
    i wys.8-150-8sc

Wymiary
    27;17;20

Subbufer
    27-300-8sc + wzmacniacz od stx (Ale niepamiętam dokładnej nazwy)

1)A więc czy to wypali?
    2)Może zaproponujecie inne wysokotonowe bo te niesą za ładne
    3)Czy warto robić samemu czy lepiej kupic coś ?
    4)I jaką zwrotke dać do satelitek?

Pozdrawiam
    Lobo

Jak zrobisz to sie dowiesz czy wypali czy nie Ja bym dal innego wysokotonowego np SC10N wisatona. Niech ktoś jeszcze zabierze głos :) Bo warto :P

Skomentuj

A po co Ci tyle glosnikow??? :razz: Nie lepiej za te pieniadzie zrobic porzadneijsze 2.1?? Ogladalem ostatnio u kumpla film shutter wlasnie na systemie 2.1 bodajze yamaha podlogowki chyba 515F ale nie pamietam dobrze a sub to ju w ogole nie pamietam ale powiem jedno strach i zgrzytanie zebow!!!! efekty takie ze glowa mala pierwszy straszniejszy kawalek kiedy to klamka zaczyna drzec po prostu podskoczlem z fotela!!! Na prawde przemysl sobie to dobrze!!!
      pozdrawiam

Skomentuj

poszukaj jakiegos zestawu glosnikow ktory juz powstal i jest do niego zwrotnica
        jesli nie masz kasy to nie rob 3way tylko 2way

Skomentuj

Witam!
          Ja ostatnio planowałem robic kolumny na XW(16cm) i SC10, napaliłem się ostro, ale natrafiłą mi się okazja kupna kolumn Polaris 300. Proponuję Ci, żebyś zostawił STX w spokoju, miałem ostatnio okazję posłuchać ich kolumn. Szczerze mówiąc to nie jest tragedia, pod warunkiem że jest słowo, które wyrazi za mnie jak bardzo tragiczniej grają te głośniki... Zrób sobie narazie przód i subwoofer. Polecam Ci, zresztą jak każdy sprawdzoną konstrukcję na forum ARN150 + SC10, ARN to koszt 30zł i SC 45, do tego zwrotki 80zł i masz coś co gra a nie przetwarza sygnał elektryczny na ruch powietrza...+ efekt rozpaczy.Jak Ci szkoda kasy na SC10 to weź jakąś ARV do tego też są zwrotnice. Na pewno nie pożałujesz. Co do suba to niech ktoś inny się wypowie, i pamiętaj, że na przodzie wystarczą Ci te ARN150 bo i tak masz suba który mógłby się jakoś zakłócać z tymi 22..STX. Jeżeli chcesz wzmaka do suba to zapraszam na PW, mam na sprzedanie mostek TDA od Irka. Moc 140Watt na 8 Omów, co Ci raczej wystarczy, to jest to samo co wzmacniacz STX tyle, że bardziej przemyślane i przynajmniej prawdziwe parametry...Co do ceny to napewno będzie dwukrotnie niższa. Co do wypowiedzi o 2.1 to zgadzam się, bardzo fajne rozwiązanie i niski koszt.
          Pozdrawiam!

Skomentuj

i potwierdzam, sam robilem 2 lata temu 5.1 i w sumie to zadnego filmu nie obejrzalem na tym ;/, podlaczone mam caly czas 2.1 i tego w sumie slucham, reszta stoi bezczynnie, nie mam kiedy tego wszystkiego poustawiac tak jak trzeba nawet;/. Lepiej zrobic bardzo dobre 2.1 albo i 2.0 anizeli jakotakie 5.1 czy, tak jak ty chcesz, 7.1

Skomentuj

Pomysł 7.1 jest bez sensu, lepiej zrób lepsze 5.1

Skomentuj

bez sensu to jest pisanie tutaj bo temat ma ponad rok i autor albo juz sobie zbudowal kino albo kompletnie sie zniechecil...

Skomentuj

Hehe rzeczywiście, dobrze, że ktoś to zauważył...

Skomentuj

brawo dla plotera :P usunelem wiekszosc jego postow zeby tematy wrocily na swoje miejsce :)

Skomentuj

a jak mu skoczyla liczba postow - z ponad 40 az do 14... :P

7.1 jest dobre, ale tylko w ogromnym pomieszczeniu. 5.1 w zupelnosci w normalnych pomieszczeniach domowych wystarcza, a bedziemy mieli fundusze na lepsze glosniki...

Skomentuj

zamiast 7.1 na stxach z 3 drogami lepiej zrób 5.1 na lepszych głośnikach, ale np monitorki.
                        Na suba coś 10 calowego i panel od Irka.

Dobra - koniec tego dobrego - zamykam temat,
                        jeśli lobo14, zbudował to kino to niech pochwali się nim w dziale konstrukcji.

Skomentuj

Czaruję...
                        X