Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiary pod 2-komorowca ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiary pod 2-komorowca ;)

Słuchajcie, mam 2 głośniki noname i chciałbym dla nich zrobić skrzynke dwu komorową tyle, że jakto przy noname'ach bywa parametrów brak. Nie chce się bawić w strojenie b-r'a bo i się na tym nie znam więc zrobię go na oko, tylko ile to oko ma wynieść?
    No i fundamentalne pytanie, a raczej prośba, mógłby mi ktoś podać wymioary jakie mam zastosować do obudowy ? Litraż ma być ponoć 25-30 litrów ale jest to moja pierwsza skrzyneczka więc nie bardzo wiem jak te wymiary miałyby wyglądać.
    Głośniki mają 165mm, głębokość lekko ponad 7cm. Poniżej załączam zdjęcia jakby kogoś interesowało jak wyglądają.

Masz przyklejony temat "Nie wiesz jak obliczyć obudowę - wejdź tu" - więc w czym problem. Wklepujesz tylko wymiary i po wszystkim. A co do budy - daj im jakieś 20l.

Skomentuj

Ok, obliczyłem - rzeczywiście proste, dzięki. A jakiego b-r'a mu dać ? I czy lepiej żeby tylna ścianka była skośna czy na prosto ?

Skomentuj

DeathMan, Jak do samochodu to dopasuj do tylniej kanapy, jak do domu to nie ma znaczenia, wogóle nie wiem czy cos Ci z tego Ci wyjdzie :P

[ Dodano: 2006-05-23, 18:09 ]
        Jak będzie kicha to popróbuj z closed, a br jak cos dobieraj na słuch (5-7cm średnicy)

Skomentuj

Chyba je sprzedam a kupię jednego GDN-22-120-4-SC.
          Chyba, że można gdzieś w samochodzie wykorzystać te dwa ?

Skomentuj

Sprzedaj, a dołóż i kup 27-150-8-SS. Ten głośnik zdecydowanie pobije nawet 1o tych.
            Pójdzie i do domu i do auta, no i wmałej budzie. (45l, BR o śr. 8cm min.)

Skomentuj

Takteż zrobie :) Dzięki.
              Ile za te 2 głośniczki wołać na Allegro ?

Skomentuj

Uruchom je i posłuchaj jak grają, później wrzuć do samochodu i będziesz wszystko widział. Albo Ci sie spodobają albo je sprzedasz:) tu nie ma wróżek nikt nie wiem jak to gra:)
                Może lubisz mięso i stx nie bedzie Ci sie podobał...

[ Dodano: 2006-05-23, 19:24 ]
                Co masz za wzmacniacz wogóle? i gdzie to ma grac?

Skomentuj

Ma to być w bagażniku w samochodzie (kombi). Chciałbym, żeby był mocny i głośny bas. Wzmacnaicz to Monacor HPB 602.

[ Dodano: 2006-05-23, 19:39 ]
                  A czy ten GDN-27-150-8-SS w dobrej skrzynce będzie chodził ładniej niż np. "BOSCHMANN 400W" z Allegro ?

Skomentuj

Jak ma być głośny i mocny to wiem ze to oklepane ale stx ap. Pod tym wzmacniaczem juz ostro gra...napewno lepiej o boschamanna, który łomota i rzuca mięsem jak popadnie.

Skomentuj

No niestety 155 PLN nie wyczaruje. Chyba zdecyduje się na GDN-27-150-8-SS, a za jakiś czas pomyśle o czymś konkretnym.

[ Dodano: 2006-05-23, 20:02 ]
                      To już moje ostatnie pytanie. Ile wyjdzie za materiał na skrzynke pod takiego STX'a ? Głównie chodzi mi o MDFy.

Skomentuj

material to zalezy od miasta i zakladu.... mysle ze 50-70pln za material na porzadna skrzynie....
                        ale lepiej dozbieraj i kup cos innego...

Skomentuj

DeathMan, wystaw to od 1zł i po kłopocie ;]
                          do buszmena masz nieco mały piec :/
                          a to jaki głośnik zastosować to kwestia tego czego oczekujesz.
                          ma po prostu nawalać czy ma grać ?

Skomentuj

To znaczy co do pieca to mam w tej chwili 200 PLN i dopiero tego Monacora zamierzam kupić. Chciałbym znajść jakiś kompromis między "grać" a "nawalać", żeby było głośno, z basem i w miare czysto.

[ Dodano: 2006-05-23, 23:25 ]
                            Ewentualnie mógła by to być jakaś skrzynka/tuba aktywa.
                            Co powiecie na http://www.allegro.pl/item104397471_...400w_gwar.html

Skomentuj

śmieć...
                              DeathMan, skoro nie masz wzmaka to powiedz ile masz w sumie do wydania ?

Skomentuj

300-350 by było.

Skomentuj

No to carpower 602 + stx ap, i raczej nic więcej ...
                                  a i tak będziesz musial nieco dołożyć :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Explosion
                                    Jak ma być głośny i mocny to wiem ze to oklepane ale stx ap. Pod tym wzmacniaczem juz ostro gra...

Sprawdzałeś czy strzelasz???
                                    Właśnie jestem podczas testów tego własnie układu, co prawda w aucie jeszcze nie wyladowal, narazie wylko w domu ale juz moge powiedziec ze ten glosnik jest...hmm jak to nazwac, "trudny" w aplikacji. No zobaczymy jak to wyjdzie.

DeathMan, u mnie tez wyladuje w kombiaku, jak zakoncze zabawe to wrzuce tu wrazenia z odsłuchów

Skomentuj

ruthi7, czekam na relacje :)
                                      A co sądzicie o skrzynce Blaupunkt GTB 300 ? Jakbym dołożył do tego wzmaka Monacor HPB 602 to będzie to ciekawie grało ? Lepiej niż na STX AP ?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X