Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer - głośnik do 400zł.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer - głośnik do 400zł.

Witam, chcę zbudować konkretny sub grający na pow. ok.19-20mkw.
    Cena do 400zł. Słucham praktycznie wszystkiego, (poza techno, disco-polo, HH i country)więc nie widzę sensu pisania tu moich preferencji. Dłuuugo już szukam i jakoś nie mogę się zdecydować. Ciągle BSW, BSW, BSW. A mnie on już nzudził, choć nie wątpię, że gra dobrze. W zamówieniu u zibiego zmieszczę się nawet w cenie. Ale może jest coś innego w tej cenie godnego polecenia? Podobno JL robi całkiem konkretne przetowrniki, niekoniecznie only for cars. Czekam na propozycję, z pewnością każdą rozważę.
    Napęd na razie 160W, za jakiś czas ok.300.

no niestety musisz powiedziec czego oczekujesz... bo jednia miecho, bas zlany w jedna kupe, a inni konkret stopa, kopniak w klae, bez opoznien, w szybkim tepie.

Skomentuj

Ja raczej lubię żeby grał miękko, nisko, przyjemnie. Tylko żeby nie było to okupione strasznym muleniem - lubię też porządne kickbassy.

Skomentuj

Może SLS, są teraz tanie...Ale kickbass z niego to nie wiem czy będzie na dobrym poziomie. Muzyka, która słuchasz nie wymaga wielkich zejść...Może pogadaj z takero miał coś na sprzedasz:)

Skomentuj

No sam już nie wiem, też brałem pod uwagę, ale podobno on strasznie mulą. A to jst dla mnie efekt zdecydowanie niepożądany :)

Skomentuj

to moze hertz albo jbl graja tak jak ci powonno pasowac

Skomentuj

Rozważam jeszcze JL - podobno najlepsze z tych trzech.

Skomentuj

Ja raczej lubię żeby grał miękko, nisko, przyjemnie.
                lubię też porządne kickbassy
                Czili chcesz aby grał tak jak ma grać Kiedy trzeba miękko, kiedy ma przywalić to ma przywalić.
                BSW mówisz znudziło Ci się... ale tu idealny byłby BSW 124II

Jak chcesz coś całkiem nowego to polecam AXX 1212
                http://mivoc.pl/?lang=pl&str=1&mka=2...0&pid=41&img=3

Pozdrawiam

Skomentuj

BSW ciągle rozważam, nie mówię, że odrzuciłem!
                  Po prostu lubię jak coś gra tak mięciutko, głęboko, usypiająco...
                  No i tu wydaje mi się, że JL byłby najlepszy. Podobno robią b.dobre głosniki, a ich cechy mi odpowiadają. Tylko nie za bardzo wiem co wybrać w tej same cenie:
                  BSW 154-II czy JL 12"?

[ Dodano: 2006-05-23, 21:27 ]
                  A jakie macie zdanie o subach o Phonocar? Bardzo słabe?

Skomentuj

moze byc JL (wiem mialem 10w0) moze byc tez Hertz ES300 jak nie musi byc szybko, moze byc JBL GT4 i tez bedzie wypas

mozna wybierac i wybierac

Skomentuj

A najlepiej posłuchać,bo tego żadne paramole czy opisy nie oddadzą.
                      154 mozna zestroić na miękko,ale wtedy będzie miał piekielne zejście i w pewnym stopniu zgubi charakter na kopie.Choć nie do końca.Ja jednak jestem zwolennikiem wyższego zejścia,piekieł nie potrzebuje a muzyka ma grać żywo i pokazywać wszelkie dostępne niuanse.Bez zbędnego maskowania.

Skomentuj

no i nawet glupie wytlumienie strasznie wplywa na charakter bsw...

Skomentuj

Czaruję...
                        X