Chciałbym złożyć swoją pierwszą kolumne i miałbym prośbę czy te głośniki będą odpowiednie??.......(będą one do słuchania muzyki takiej jak techno, tranz.....pokój mam 21m^2, nie mam zbyt wiele kasy...a dokładnie tez nie powiem bo sam nie wiem ile na to przeznacze;/)głosniki od stx'a www.stx.pl : GDN-22-120-8-SS -niskotonowy; GDM-14-100-8-SS - średniotonowy; GDWT-8-150-8-PJ - wysokotonowy ....miałbym też prośbę czy zna ktoś jakiś bardzo łatwy w obsłudze program do obliczenia litrażu obudowy??....bo bawiłem się juz trzema programami ale zielonego pojęcia nie mam jak tam coś takiego obliczyc;/
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Składanie pierwszej kolumny :)
Collapse
X
-
No to tube zamieniam na tę kopółkę GDWK-9-150-8-PJ...... co do arx'a to chciałbym wydać jak najmniej kasy no a za przesyłke w takim wypadku bym musiał dwa razy płacić ;/ .....bawiłem się juz tym programem WinISD ...ale cos mi to nie wychodzi;/....jeszcze popróbuje :)(wkońcu się nauczę ;])...co do kasy...hmmm....na głośniki wychodzi mniej więcej 120zł(z przesyłką)....deski na obudowe, wkręty, klej no i jakieś inne tego typu rzeczy sądze, że będe miał.....co do zwrotnicy no to nawet nie mam zielonego pojęcia ile za coś takiego można dać.....no ale mniej więcej chciałbym koło 50 zł(niektóre części na nią może będe miał, mam nadzieje że da się w takiej granicy zmieścić) no chyba, że pasowałaby do tych głośników zwrotka stx'a????
Skomentuj
-
Poszperałem troche po forum i znalazłem kolumny 2-way z 2x stx 17 gdn17-80-4-sc + arv104-04/8 (konstrukcja brunon71......http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=5929) z tym, że zamiast zastosować arv104-04/8 chciałbym zastosować stx'a GDWK-11-200-8-AJ .......i teraz mam pytanie czy zmieniłby się litraż czy można by pozostać przy takim jaki jest??.......zwrotke postaram się sam skonstruować :)....czekam z niecierpliwością na odpowieź, a może zastosować jeszcze jakieś inne głośniki zamiast tych co są??.....to wsumie Wy już lepiej się na tym znacie ;]......pokój mam 21m^2 a i jakiej mocy wzmacniacz by si przydał??
Skomentuj
-
witam tez sie dolacze do tego postu i postaram sie pomoc :)
powiem Ci tak... jesli chcesz do pokoju 21m2 to z takich malych monitorkow mozesz miec niedosyt, ja mam zrobione dwudrozne kolumienki na arn-188 i arv-104 i kolumny 3-way na stx gdn-22-120 gdm 17-150 i GDWT-9-150 i powiem tak basu w pokoju ok 30m2 mam sporo szczegulnie w kinie, ale wysokie to musze zmienic i z tego co wiem stx wysokie ma denne, ja Ci bym radzil zrobic cos na teslach na poczatek, bo po pierwsze arn graja wg mnie bardzo ladnie, niskie np. 188 czy 150 tez sa niczego sobie jak za swoja cene...
zwrotnice masz do nich gotowe na http://amplion.wz.cz/tp-vyhybky2.htm
a jak dozbierasz sobie kaski troche w przyszlosci to subik sobie do tego dorobisz, np na ap z stx
Skomentuj
-
Pokój spory,zaryzykował bym http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...691344#2691344 i ewentualnie dalej bym myślał nad subem.
Oczywiście takie podejście ma sens jedynie jesli szukamy jako takiej jakości za małe pieniądze.Choć natężenia to to robi piekielne...
Skomentuj
Skomentuj