Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki glosnik do alfreda do 3 way ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki glosnik do alfreda do 3 way ??

witam :]

tak sie jakos zlozylo ze leza u nie dwa alfredy LW800Sx ,nie uzywane :] postanowilem je wsadzic w 30 l zeby zobaczyc jak graja(to znaczy jeden w 2way) no i jak sie okazalo gra nawet jako tako bass'u jest az za duzo ale chcial bym zrobic z nich kolumny 3 way jak narazie do sluchania muzy a puzniej moze na jakis czas do mojego przyszlego kina domowego.i problem jest taki ze nie wiem jaki sredniak dobrac do tego glosnika <hmmm> caly czas sie zastanawiam ale nie mam pojecia co by tu wzucic, pewieni i tak opchne te kolumny gdzies wie dla mnie to bez ruznicy <lol> ale jak narazie to ma tylko byc do sluchania muzy :] puzniej sie zobaczy :]

co mi polecacie ale w miare nie drogo bo max 40 zl za szt

pozdrawiam

Czlowieku a masz jakis sprzet pomiarowy ?? Jak chcesz inaczej zestroic zwrotnice?? Konstrukcja 3 drozna na Alphardzie= PARADOKS
    Pozdrawiam

Skomentuj

to co proponujecie do 3 way ??zamiast alfreda ?? bo ja juz niemoge nic wymyslec

[ Dodano: 2004-09-28, 19:10 ]
      to co proponujecie do 3 way ??zamiast alfreda ?? bo ja juz niemoge nic wymyslec do tego za nie duze pieniadze :] wiem ze nie bedzie to super hiper sprzet jak za wiekrza kase ale zeby chociaz jakos to gralio w kinie :]

Skomentuj

zrób suba na tych dwóch alfredach w isobaric to wyjdzie ci mniejsza obudowa, do tego dorób sobie moze jakieś monitorki na alfredzie polecam sw607 , moze po dwa na kolumne sa tanie tylko 30 za sztuke chyba ale moze byc i jeden .. do tego kopułka ... obojętnie tesla czy tonsil OBY NIE ALPHARD :)

Skomentuj

Budzik dobrze Ci radzi. Jak za tą kasę lw800 gra oki(a tym bardziej, że już je masz) więc wal je w isobaric do tego dwa monitorki i będzie fajnie:)

Skomentuj

a ktory jest leprzy Alfred czy STX?? ktre przetworniki sa leprze ?? chodzi mi o jakosc dzwieku :]

a i mam takie pytanie stx sprzedaje te takie zolte membrany?? bo mi sie zaje...fajnie podobaja

a i czy gorne zawieszenia i kopolki wypukłe tez maja w sprzedazy

pozdrawiam

Skomentuj

Stx mają i membrany i górne zawieszenia i kopólki. Ja bym nie wsadzał do kolumn lw800 tylko jakiegos stxa bedzie mniej buczał a i watów nie ustraszy sie.

Skomentuj

powiem ze mam wzmaka sony ta - f120 o mocy 60 watt :] .a pokoj mam nie cale 9 m2 :/ a chcial bym ytam wcisnac kino domowe wlasnej roboty ,pokoj ma wymiary 3,5 m x 2,5 m :] ,gdzuies sie wcisnie to wszystko ale bedzie chyba az za duzo (moze nawet nie chyba tylko napewno) ale chodzi mi o przetwrniki nie drogie bo aktualnie nie mam kasy a chcial bym zrobic jakies proste kolumny w 3way do kina ktore by odtwarzaly dzwiek z jako taka jakoscia (zeby bylo slychac)ale n ie z taka jak alphardy :P za dzuo niskich a za malo srednich az łeb zaczyna bolec po kilkunastu minutach ,a ja tak nie hecm ,podczas sluchania muzy to tylko same niskie i wysokie slychac a srednich zadnych prawie ,dlatego zastanawiam sie nad innymi przetwornikami.moze zamowie jakis jeden z stx'a i zobacze jak gra :] a jak mi sie nie spodoba to chyba moge zwrocic :]

pozdrawiam

[ Dodano: 2004-09-29, 21:54 ]
                a i jeszcze mam takie pytanie : ktore z parametrow stx'a sie zgadza w jakichs 90 - 99 % tach ??

mam nadzieje ze pasmo przenoszenia sie zgadza :]

ale z tego co wyczytalem na tym forum to parametry T&S sie nie zgadzaja nawet w 50% :/

no ale mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie :]

pozdrawiam

Skomentuj

stx ma jeden udany model to 23/120/4SC mam do niego komplet parametrów. jako średnio i wysokotonowe proponuje coś innego,,,,, ta basówka im się udała ale średniaki i sopranówki mają kiepskie....

Skomentuj

sopranow od nich nie bede bral bo nawet wyglad mi sie nie podoba :] .sam nie wiem ale chyba srednica maxymalna nikiego to bedzie u mnie min 16cm ,a max 20 cm nie wiecej

Skomentuj

3way i 16cm woofer zupełnie nieopłacalne.... ps ta 23 to 20cm woofer z wywiniętym koszem średnica membrany jak w standardowej 20

Skomentuj

zastanawiam sie jeszcze nad dwodroznym zestawem trzyglosnikowym :] tylko nie wiem czy dwa niskotonowce czy srednio nisko walnac a ,moze 2way 3 glosnikowy w takim ukladzie ?? : 1 srednio 1 nisko i 1 wysoki ??

[ Dodano: 2004-09-30, 18:27 ]
                        dobra alfred'a juz nie mam sprzedalem dwa glosniczki kolesiowi ,mam 100 zl :] (cena u mnie w miesice za jedna szt to 50zł) wiec na jeden jakis monitorek powinno starczyc .lub na dwa jakies nie drogie przetqworniki ,jakie byscie polecili ??

oczywiscie jakies nie drogie przetworniki do monitorkow ,max 16 cm srednicy :]

[ Dodano: 2004-09-30, 18:28 ]
                        dobra alfred'a juz nie mam sprzedalem dwa glosniczki kolesiowi ,mam 100 zl :] (cena u mnie w miesice za jedna szt to 50zł) wiec na jeden jakis monitorek powinno starczyc .lub na dwa jakies nie drogie przetqworniki ,jakie byscie polecili ??

oczywiscie jakies nie drogie przetworniki do monitorkow ,max 16 cm srednicy :]

Skomentuj

Czaruję...
                        X