Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak zbudowac skrzynie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak zbudowac skrzynie?

Otoz jestem posiadaczem dwoch Hertzow ES 250 i mam zamiar to wwcisnac do bagaznika mojego samochodu. Oczywiscie miejsca jest pod dostatkiem. Pytanie jest anstepujace. Robic jedna wspolna skrzynie czy moze je oddzielic?? Mam zamiar zrobic jakas efektowna i zarazem efektywna ta zabudowe zeby ajskos to wygladalo. Nastepne pytanie czy z BR czy bez?? Slucham Hip Hopu i techno. Najpierw czeka mnie tlumienei auta i podkaldanie roznych dragajacych elementow gumowymi podkaldkami.

Robic jedna wspolna skrzynie czy moze je oddzielic??
    nie ma to znaczenia tak naprawde, no może tyle że podzielenie komory usztywni konstrukcje ;]
    Nastepne pytanie czy z BR czy bez??
    zależy, ew250 gra już w parunastu (ok 16l) closed i nieco ponad 20l br, lecz należy pamiętać aby br stroić dość wysoko, a nie tak jak proponuje producent ;]
    wg mnie ten głośnik marnuje się nieco w closed i lepiej jest wygospodarować te pare litrów więcej - optymalnie ze 20 pare i zestroić na 40hz.

Skomentuj

Popieram takero, w closed jest calkiem znosnie, ale to tylko mruczenie i br Hertz pokazuje pazurki

Skomentuj

czyli robie byde 50 litrow i dziele ja na polowe?? No to moze ktos mi da gotowca na BR-a tzn chodzi mi o srednice i dlugosc. A na strojeniu sie zbytnio nie znam:/ Tylko na skali w zmaku moge cos tam pozmieniac a tak to nie wiem.

Skomentuj

No to moze ktos mi da gotowca na BR-a tzn chodzi mi o srednice i dlugosc. A na strojeniu sie zbytnio nie znam:/
          w choćby winisd sobie sprawdź.

Skomentuj

albo sobie oblicz z wzory dla danej objetosci obudowy. Co do średnicy to pewnie ma ci to neizle dmuchac, wiec zastanow sie nad srednica kolo 10 cm.

Skomentuj

Czaruję...
            X