Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy warto?

Witam
    Mam pytanie do doswiadczonych osob...
    Mam zamiar zrobic b. mocny subwoofer i z wiazku z tym chodzi mi o to czy glosnik GDN-32-300-8-SS bedzie sie nadal do takiego przeznaczenia, a jesli nie to moze podsuneli byscie mi propozycje jakiegos dobrego glosnika... chodzi mi o to aby subwoofer mial RMSu minimum 150W, a satysfakcjomowalo by mnie 200W...
    Z gory thx... Pozdrawiam:)

speccer, zalezy ile masz kasy... dobrych głośników jest dużo...

Skomentuj

Zalerzy mi na dobrej jakosci, oczywiscie co do ceny, kasa jaka chce na to wydac to mysle max 250zl. Suba bym potrzebowal i do myzuki i do kina domowego, a z tym zazwyczaj jest klopot... rozmyslam tez nad peerless sls 10, lub sls 12.

Skomentuj

a brales pod uwage stx-a 30-300-4 AP? ma on 300 Watt RMSu. jesli mialbym robic mocnego suba to robilbym na tym glosniku. wiele osob go chwali wiec na pewno zly nie jest. kosztuje 155zl

Skomentuj

Zamieszczone przez zygo
          a brales pod uwage stx-a 30-300-4 AP? ma on 300 Watt RMSu. jesli mialbym robic mocnego suba to robilbym na tym glosniku. wiele osob go chwali wiec na pewno zly nie jest. kosztuje 155zl
          No tak to może i jest dobra propozycja ale raczej w CA, do domu to sie nie zabardzo nadaje- ma kiepskie zejscie czyli w kinie odpada, jest droższy w porównaniu z STX 32-300, ale wygląda lepiej.

Skomentuj

Wes wersje 4Ohm latwiej ja napedzisz wzmakiem

Skomentuj

Zamieszczone przez tabaluszek
              Wes wersje 4Ohm latwiej ja napedzisz wzmakiem
              To zależy jakiego ma wzmaka ;]

Skomentuj

speccer, bierz tego SLS'a!! sluchalem i sls'a i STX'a AP i zdecydowanie bral bym peerlessa

Skomentuj

No wlasnie slyszalem wiele dobrych opini o peerlessie, a do tego na akustyce sa gotowe i ponoc dobre rozwiazania skrzyn pod ten glosnik... Nie zalerzy mi tak strasznie na glosniku, ktory mi zrobi tylko duze bum... mam w tej chwili 4 piecyki 120W RMS i wiem co to znaczy moc, ale uslyszalem dobrze zrobiony subik i 2 satelitki, zakochalem sie w tym dzwieku:)... Dlatego zanim wladuje kase w glosnik, to chce kilka opini...
                  zygo: ten glosniczek stx-a 30-300-4 AP tez obadam pod wzgledem jego danych technicznych i opini:)
                  a wzmacniacz w tecj chwili mam techniksa 4x140W na 8 Ohm wiec o moc sie nie martwie, ale suba i tak najprawdopodobniej bede robic aktywnego, bo bede kupowac amplitunerek:)

[ Dodano: 2006-06-15, 22:21 ]
                  ten głośniczek wygląda na całkiem niezły tylko obawiam się ze może mieć fatalne zejście, bo na impuls nie powinien narzekać :>...
                  Jeszcze jedno czego mogę się obawiać, bo chce suba do pokoju 3,5 / 4,5 / 3m żebym nie miał efektu basu w sąsiednim pokoju;>...

Skomentuj

żebym nie miał efektu basu w sąsiednim pokoju;>...
                    mozesz to wyjasnic??
                    jezeli chodzi Ci o to ze bas bedzie slyszalny dopiero w 2 pokoju to sie niemartw...
                    a jezeli o to ze bedzie jeszcze slyszalny to niestety bedizesz mial problem...

Skomentuj

ja bym bral BSW. za 300pln 12cali w muzie jest kozak a i w kinie potrafi przewalic bebechy
                      ale pewnie zaras bedzie kontra;]

Skomentuj

specer kurcze na akustyu te skrzynie do SLS to obłęd!!!!! naprawde testowałem go w kilku konfiguracjach i objetościach skrzyń i przy 100l SLS wypluje membrane na podłogę. Optymalna buda dla mnie 70litrów BR.

Skomentuj

mIKI: rozwiń temat głośnika BSW...
                          Chodziło mi o to, że nie będę słyszał basu w swoim pokoju, a to że bass będzie w pokoju obok nie uniknę nigdy przy mocy większej niż 50W chyba ze porządnie wytłumię pokuj ...
                          No do SLS na pewno bym nie brał największych skrzyń, a każdą bym sam najpierw sprawdził:)... W skrzyni jest najmniejszy problem... Z tego co widzę raczej nie powinienem żałować zakupu SLSa:>...

Skomentuj

dj_zibi, zgadzam sie. ja go testowalem w ok 65dm3 i bylo ok.
                            mIKI, w Koszalinie jest juz jeden BSW 15 i tylko czekamy na jego odsluch... ciekaw jestem czy jest wart slojej opini...
                            speccer, napewno niepozalujesz (tylko sie nieprzestrasz jego wygladu jak go dostaniesz)

Skomentuj

speccer, BSW mowisz... wiele osob juz go slyszalo, a tylko jeden budzik ma obiekcje
                              moje odczucia jako posiadacza 124II napedzanego wzmakiem 300W sa jasne.
                              -szybki impuls. ( to w muzyce daje fenomanalna szybkosc i porzadnego kopa)
                              -wystarczajaco niskie zejscie w muzyce jak i w kinie.
                              -stosunkowo mala buda
                              -neutralnosc, nic nie dodaje od siebie, gra jak powinien, zero podbarwien, rzucania miechem (chyba ze tak jest w materiale muzycznym)
                              -wysoki spl
                              nie wiem co wiecej moge dodac, poprosze moze innych aby tu dodali cos od siebie.
                              w porownaniu z STXami czy nawet tonsilem bsw wypada rewelacyjnie, bez kompromisow.

Skomentuj

Czaruję...
                              X