Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana zawieszenia...?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wymiana zawieszenia...?

Witam!
    Posiadam kolumny TONSIL Scherzo 200. W jednej kolumnie zerwały się zawieszenia przy dwóch głośnikach niskotonowych. Prosze was o małą instrukcje jak wymienia się zawieszenia w takich głośnikach (czym kleić itp...). Czy wogóle warto się brać samemu za to. No i czy wpłynie to na jakość dźwięku w porównaniu z tym co było przed zerwaniem. Głośniki jak narazie grają dobrze gdyż zawieszenia zerwały się gdzieś na 1/4 długości. Ale zapewne z czasem się to zmieni... :))) Tak więc prosze o pomoc...
    Dzięki i pozdrawiam!!!

Na stronie głównej jest artykuł http://diyaudio.pl/articles.php?id=14 opcja szukaj też jest przydatna :)

Skomentuj

Witam!
      Wymiana membran, zawieszeń była poruszana za forum n-t razy, znajdziesz ten problem dosc dokladnie opisny.
      Podpowiem tylko tyle, ze co do kleju polecam....budapren uniwersalny(BDB firmy DRAGON, dostepny prawie wszedzie m.in. w TESCO)

Skomentuj

Regenerowalem 4 tosnile gdn 16/20 same membrany z gurnym zawieszeniem:
        -jeden ociera cewka
        -dwa dobrze przyklejone ale chyba z awysoko troche je wyciaga membrana z zawiszeniem, dopiero przy lekkim docisnieciu palcem kopulki dzialaja dobrze
        -jeden wyszedl idealnie
        koszt 4x8zł...
        Sprobowac mozesz, ale jak to twoj pierwszy raz to powodzenia zycze:) to wcale nie jest takie proste!:)

Skomentuj

hehe no spoko. membran nie mam zamiaru wynieniać, tylko zawieszenia... :) Dzięki za odpowiedzi. Ale jak coś to jeszcze czekam na jakieś podpowiedzi... :)

Skomentuj

ruthi7, apropo tesco: Nie wiem, czy robicie też zakupy w marketach, ale te informacje mogą się przydać. Chcę was ostrzec przed tym, co mi się przydarzyło. Padłem ofiarą przebiegłych oszustek. Zdarzyło mi się to w TESCO, ale mogło i gdzie indziej i komuś innemu.
            Oszustki działają następująco: Dwie ładne dziewczyny koło 20 przychodzą do waszego samochodu, kiedy ładujecie zakupy do bagażnika. Zaczynają myć szyby a piersi im dosłownie wyskakują z bluzek. Kto by nie popatrzył? Jak im podziękujecie i zaproponujecie pieniądze za wykonaną pracę, odmówią i poproszą, by ich lepiej podrzucić do następnego TESCO. Jeżeli się zgodzicie, obie usiądą na tylnym siedzeniu i w trakcie jazdy się zaczną nawzajem pieścić. Następnie jedna z nich przechodzi na przednie siedzenie i zabierze się do robienia laski. W tym czasie druga kradnie wasz portfel. Mój portfel został właśnie tak skradziony w zeszły piątek, sobotę, dwa razy w niedzielę i wczoraj też ! I dzisiaj znowu pojadę.

of course it was joke

Skomentuj

Hahaha.... do polowy tekstu wierzylem,pozniej juz nie :P

pozatym,w tesco da rade kupic butapren?sprzedadza mi?(16 lat) jak poszedlem do sklepu z takimi rzeczami,to powiedzili ze tego sie niecpa i do drewna mi moga vikol sprzedac(mowilem ze chce kurna kleic futerko do drewna :[ ) mojej mamie tez tak powiedzieli...

Skomentuj

zajaranyy, ale pojechałeś Tak to ja bym mogł być co dziennie okradany. W portwelu max 10 zetka :P

Tasior w Tesco jest budapren, a przynajmniej u mnie w mieścinie. A czy sa problemy ze sprzedażą, hmm no tego to jajuz nie wiem, ale nie spotkalem sie aby byly jakies zastrzezenia na sprzedaz kleju

Skomentuj

hehehe dobre dobre
                  a co do kleju to jakies dziwne... chyba ze w miescie masz duzo cpunow;]

Skomentuj

Tasior, chyba jednak nie ma takiego prawa co by zakazywało sprzedawania kleju nieletnim ;]
                    ja bym opieprzył sprzedawce ;]

Skomentuj

wolalem niekomentowac,ale gdyby mi tak powiedzial np kolega to nierecze za siebie(prosta zasada-niewiesz to sie nieodzywaj)

Skomentuj

Czaruję...
                      X