Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raveland axx1010

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Raveland axx1010

Witam
    Jak wiecie,na allegro jest ten raveland za 120 zl.
    Prosze was piszcie wszystko co o nim wiecie,jakie obudowy,ogolnie cos o przetworniku.
    Przeszukalem to forum,popytalem na PW,zajzalem na elektrode ale neistety nic o nim niewiem oprocz troszke o budach i brzmieniu.
    Pozdrawiam i Dziekuje z góry.

P.s
    dotychczas mialem stx 27 150 8 ss 40 l closed-grał całkiem nisko,ale to furkoczace zawieszenie....
    mialem takze stx 32 150 4 sc 60 l closed... wolalem jednak poprzedni sub,moze wina slabego wzmaka....
    Pytanie do was:
    moze ktos moze porownac tego ravelanda do jakiegos stx ?

Wisinia zdaje sie miał tego ravelanda.

Skomentuj

ale skoro wiśnia mówi że wolno gra ;]
      generalnie ma duży mms i dośćspory xmax więc do nabijania db w średnim wozie będzie dobry, pytanie jak z jakością i szybkością...

Skomentuj

Chcialbym go zastosowac w domu

Skomentuj

ma duży mms

no a gdzie podają dokładną wartość MMS ? na stronie mivoca nie ma, w pdfie też nie ma....

Skomentuj

A smymulowal juz ktos tego glosniczka?

Skomentuj

Ja:)

Skomentuj

Po symulacji widać że przetwornik zagra w małej budzie i ma cienki SPL. Tasior jak masz mocny piec około 300W to jakoś to zagra.

[ Dodano: 2006-06-08, 07:55 ]
                W samochodzie może być całkiem ciekawie, głośnik ma spory BL i xmax.

Skomentuj

po prostu typowa samochodówka...
                  ale za 120zl to warto napewno ;]
                  sam chyba kupie ;]

wczoraj po tych postach bałem się czy dla mnie starczy, a do dziś ani jedna sztuka nie poszła ;]

ale ciekawe jak sie te podawane parametry mają do prawdziwych ;]
                  bo spl 88db to chyba jednak marzenia ;]

Skomentuj

Kupuj takero sam jestem ciekaw co potrafi ten glosnik.

Skomentuj

Juz jestem po 3dniowym wypadzie na warsztat..........

Juz mowie, AXX1010 gra mieciutko, w sumie wystarczajaco nisko do muzyki, wymaga malej budy, zeby wydobyc pare dB z niego potrzeba mu wzmak monacora 225W RMS i wtedy zagra, sam testowalem go na JBLu p180.2 serii power czyli 360W RMS/4ohm i powiem tak, zadnej rewelki nie bylo bo gra troche wolnawo dla niektorych, ogolnie jak ktos slucha rapu, hip hopu czy drum n basu to sie swietnie nadaje, jedyny jego plus to malutka buda i charakter brzmienia dla niekotrych, dla tych co lubia miekie i cieple granie... napewno jest lepszy od stx'ow chocby patrzac od strony konstrukcyjnej tego glosnika a o brzmieniu nie wspomne, nie zaskoczyl mnie w sumie niczym bo takiego grania sie po nim spodziewalem.......

Skomentuj

Ale ciekawe Wisnia jak się ma Do STX GDN AP?

Skomentuj

calkiem inny charakter grania nie ma co porownywac to tak jak porownywac Beyme 10BR60 do Hertza ES250

Skomentuj

Czaruję...
                          X