Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwna sprawa z glosnikiem po regeneracji

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dziwna sprawa z glosnikiem po regeneracji

Mowa tu o glosniku tonsila gdn 20/40. Glosnik został poddany regeneraci, zostało wymienione: membrana i resor dolni<cewka oryginalna jak tam była>
    Po sklejeniu wszystkiego do kupy okazało sie ze glosnik gra ale tak jakby pierdzi<spradziłem rekoma czy przypadkiem cewk nie trze o szczeline magneso i okazało sie ze nie(jest ideaqlnie wycentrowana)(resor dolni został przyklejony w dokadnie to samo miejsce co oryginaly)(resor został kupiony na allegro oryginaly do tego glosnika)>
    Jest mały problem bo nei wiem co jest przyczyna tego pierdenia???
    Czy ktos wie czym to moze byc spowodowane??????
    Licze na odzew z waszej strony. Pozdrawiam
    tabaluszek

może zawieszenie jest za sztywne (może) bo mój kolega miał po regeneracji tonsile ale 30/60 i gdy dawał głośniej cos pierdziało , okazało sie że gościu co je robił obkleił całe zawieszenie górne budaprenem :):)

Skomentuj

Może cewke zamontowałes za wysoko lub za nisko w stosunku do nabiegunników.
      Pozdrawiam

Skomentuj

Zdecydowanie stawiam na źle wycentrowaną cewkę. Niekiedy podczas próby "na sucho", gdy ręką wciskasz membrane nie odczujesz tarcia. Ale podczas normalnej pracy głośnika cewka może walic o ścianki ( w zależności od wychylenia membrany)

Innym powodem może być zanieczyszczona szczelina w koszu głośnika.

Skomentuj

cewke centrowałem ca pomoca kartki papieru<rozumiem ze wiecei o co mi chodz>

Skomentuj

kartka papieru to za cienki material. Cewkapo wycentrowaniu powinna cieżko wsunac sie w nabiegunnik, wtedy masz pewnosc ze jest dobrze wycentrowana.

Skomentuj

ja uzywam 3-4 kawalkow plastiku wycietych np z jakiegos opakowania. grubosc 0,3mm i 4 paski 1cm szerokosci pasuja idealnie na 25mm cewke. cewka wtedy powinna sie dac przesunac ale z dosc duzym oporem...

[ Dodano: 2006-06-08, 23:11 ]
              i potwierdzam ze to moze byc zle wycentrowanie bo mialem tak kilka razy ze na sucho bylo ok a po poglosnieniu cos chalasowalo

Skomentuj

Tak sie konczy regeneracja w domu!
                Nawet aluminiowa miska polaczona klejem z cewka i magnesem bedzie wydawac dzwieki, ale czy to bedzie glosnik....

Skomentuj

Czaruję...
                X