Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co do muzy i do kina?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co do muzy i do kina?

Witam Wszystkich Forumowiczów.
    Zacznę może od tego co mam, co chcę i ile mam do wydania. Już chyba zabytkowy wzmaczniacz Sony TA-F210, amplituner Sony DE STR497B i kolumny Altus 140. Tyle sprzęt. Pokój o powierzchni 18 m2. Do wydania 2 do 3 tysięcy na kolumny. Zestaw jak w tytule, do kina i do muzyki. Muza ze wskazaniem na techno ale czasami reggae, innym razem jeszcze coś innego. Proszę o wskazówki, czym to nagołośnić. Oczywiście, już bez Altusów. Dodam jeszcze, że cały zestaw do wykonania we własnym zakresie ale z pomoca zaprzyjaźnionego stolarza i elektronika. Co do zwrotnic i wzmacniacza suba, chętnie skorzystam z gotowych rozwiązań zaproponowanych na tym forum. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Wszystkich izbiss

napisz jeszcze jakie pomieszczenie??
    subik moze na peerlesie sls10 ewentualnie 12 cos kolo 700zl by cie wyszedl ze wzmacniaczem zostaje ci ok liczmy 2000 wedlug mnie lepiej zrobic 4x kolumny tweeter + nisko sredni, i centalny twetter + 2x nisko-sredio.
    za ta kase to moze Visaton w170s 4r + Seas KT27F takie kino moglo by byc juz czyms ale pewnie wiele osob podpowie Ci cos innego i wedlug mnie zamien amplitunner sonki na cos z yamahy

Skomentuj

A chcesz stereo czy 5.1?

Jesli stereo to el diablo by ezo.

A jesli 5.1 to zaproponuje tobie Visatony. Zestaw taki jak u mnie ( pisze na dole ) Zostanie tobie cos ok 1200zl A za o spokojnie robisz subka na BSW 15" lub TIW 300 i wzmak :)

[ Dodano: 2006-06-15, 16:09 ]
      A i jeszcze ci na kratke piwa zostanie zeby kino opic :)

Skomentuj

Co do muzy i do kina?

Witam. Dzięki za zainteresowanie. Pomieszczenie, tak jak wczesniej pisalem ma 18 m2 ale chata przed remontem, po malej przebudowie będzie 20 m2, wysokość 2,75 m. W planach zmiana wzmacniacza ale nie wszystko naraz. Na pierwszy ogień dwa solidne fronty dwu lub trzy drożne, te ostatnie jeżeli ktoś z Wielkich tego poczytnego forum wykona na zamówienie zwrotnicę, następnie sub. Potem centralny i tylne kolumny. Proszę sznownych forumowiczów o dobór przetworników, może nie te z najwyższej półki bo moje ucho też takie nie jest ale gwarantujące jakość na przyzwoitym poziomie. Z góry dziękuję izbiss.

Skomentuj

Wg mnie Kino na W170 + g20sc + TIW bedzie git. A i w swoim przedziale cenowym sie zmiescisz :)

Skomentuj

Czaruję...
          X