Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wciśnięta kopułka w Visatonie W 170 S.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wciśnięta kopułka w Visatonie W 170 S.

Witam,
    właśnie złożyłem kolumny na głośnikach visatona.
    grają dopiero 2 dni.
    Jak każdego normalnego dnia poszedłem do pracy, po powrocie okazało się że kopułka w W170S jest wciśnięta.
    Dopiero wieczorem siostra się przyznała że "chciała zobaczyć jak się głośnik rusza" i wcisnęła paluchem kopułkę, potem chciała to naprawić i zrobiła drugi dołek w kopułce.

Dawno tak się nie wkurzyłem.

Udało mi się odkurzaczem doprowadzić kopułkę do przyzwoitego stanu, ale została rysa-załamanie.

Czy takie załamanie na kopułce ma jakieś negatywne skutki oprócz wizualnych?

tomson123, żadnych negatywnych skutków!! Jednak dyskonfotr jaki powoduje ta rysa może przez wiele lat być nie do zniesienia:)

Skomentuj

Zamieszczone przez zajaranyy
      tomson123, żadnych negatywnych skutków!! Jednak dyskonfotr jaki powoduje ta rysa może przez wiele lat być nie do zniesienia:)
      Dyskomfort....:P
      A tak jak mowisz, to jedynie chroni przed kuzem i zanieczyszczeniami cewke... na dzwiek nie wplywa, ja bym sprobowal ja odkleic i dokladnie wyprostowac:P

Skomentuj

wplywa to na dzwiek,kopolka takze usztywnia membrane,rozmiar kopolki takze ma wplyw na dzwiek.
        wg mnie jesli to male uszkodzenie niema sie co przejmowac.

Skomentuj

moze sproboj mocniejszym odkurzaczem :P

Skomentuj

Ja bym nie odklejał, bo przyklejając spowrotem dołożysz trochę kleju, a to wydaje mi się, że bardziej wpłynie na brzmienie. Poza tym jeżeli nie masz doświadczenia możesz pogorszyć sytuację. Spróbuj mocniejszym odkurzaczem, albo wypchni od spodu (o ile głośnik ma wentylowaną cewkę). Nic więcej nie kombinuj.
            ... albo sprzedaj na allegro i kup nowy :)

Skomentuj

zrobcie wgiecie w papierowej kopolce... mimo roznych metod lekkie zalamanie nadal bedzie.

Skomentuj

Czaruję...
              X