Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

niskotonowiec do 700zł...co wybrać???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tez uważam, że to bezsensu ładować się w taki głośnik.

Skomentuj

troche masz racji ale tego trzba posluchac mowimy tu tylko pod katem jakosci brzmienia

Skomentuj

troszeczke fajnie musi wygladac 30 cm glosnik w 35L ;]]] i dotego 600 W. Lukasz mysle tez ze sprzedasz go z zyskiem i bedziesz mugl przetestowac jakis inny woferek....czy raczej jestes uczciwy ?

ja chyba wlorzyl bym go jednak do chyba wiekszej obudowy tak ze 50-60l BR....Niech strace i bede ogladal prawie lodowke, ale jak by ta lodowka trzesla podloga...miodzio....D

Skomentuj

lodowke 50 l na 30 cm woofer nei przesadzajmy
          ja testowalem go w takiej budzie ale mialem za slaby wzmcniacz i nie bardzo moglem nad nim zapanowac

ten glosik jest swojego rodzaju sprzecznosciami cena sugeruje srednia polke z koli parametry i wykonanie bardzo wysoka, takze komponenty musza byc z wysokiej
          wg mnie konkurentow dla tego woofera mzona szukac w hi endzie :P
          pewno zaraz ktos mnie zlinczuje ale nie ma konkurentow nawet za dwa razy tyle

Skomentuj

LUKASZ czemu linczowac.....?

JA POPIERAM....

Skomentuj

kurde.. Łukasz przez ciebie mam smaka na power15 ;]

Skomentuj

dragon, ja tez
                ale mysle skad wezme te 600W poprostu takie cos mi sie zaczeło podobac

tak jak ostatnio pobawilem sie z duzymi wooferami doszedlem do wniosku ze 20 cm wooferek nie jest w stanie wydobyc z siebei tego czegos co mnie kreci

Skomentuj

tez mam smaczek ,ale zaczne od wzmacniacza z nowego elektronika,może wycisne wiecej niz 400w ajk podniose supplyvoltage

Skomentuj

ŁUKASZ - moze to jest ten glosnik tajemnica z innego topica?

Skomentuj

nie ten wypadł przypadkowo izapragnolem go miec a tajemnioca glosik niej est jakis super ale aubwoofer nan im ma doskonaly stosunek cena jakosc :)

Skomentuj

zdecyduj sie czy chcesz duzy magnes i niskie zejscie czu zalezy tobie na jakosci dzwieku

Skomentuj

A co ma magnes do niskiego zejścia?? Są głośniki które naprawde nisko schodzą a magnes mają stosunkowo mały....

Skomentuj

Już mi sie morda cieszy bede miał TO albo es300 jeszcze nie wiem chyba beyma poleci sobie. Już ne moge sie doczekac zeby go przetestowac oj bedzie sie działo.

Skomentuj

Hie hie... Ja zaczynam poważnie myśleć o wersji 15"...

Skomentuj

Ty patryk zaczynasz myslec o 15 mi 80zł brakuje do 12 hehe.

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                                  tam amsz racje ma nizszy impuls ale pamietaj ze jest to glosik wiekszy a prawa fizyki sa nie ugiete wieksza masa trudniej i wolniej sie rusza
                                  :P
                                  Niekoniecznie trudniej i wolniej, to zależy jaka siła na nią działa. Jeżeli głośnik ma silny napęd to nawet ciężka membrana będzie się szybko ruszać.
                                  A tak w ogóle to jak sprawdzacie "impuls" bo WinISD podaje tylko opóźnienie grupowe.

Skomentuj

EVO, magnes ma bezsposrdni wplyw na parametry to jest naped glosnika

an2lec, sila jest bezposrednim wynikiem bezposrednije relacji magnes cewka
                                    a co do samej odpowiedzi to tu najlepszym miernikiem jest nasze ucho bo ja wiemy duzo zalezy od pomieszczenia

Skomentuj

Zgadza się. Siłę można obliczyć ze wzoru F=B x l x J. A więc o sile napędu można wnioskować na podstawie parametru Bl.
                                      Posłuchać niestety nie można wszystkiego :(

Skomentuj

Czaruję...
                                      X