Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx 27-150-04 plus ekranowanie magnestyczne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stx 27-150-04 plus ekranowanie magnestyczne

Witam. Chcem zbudowac subwoofer na stx'ie 27-150-4 do samochodu. Chiał bym dodac do niego ekranowanie magnetyczne - tedy zmnieniaja sie jego parametry i tu jest problem jaka obudowe do niego zrobic, jak dużą?
    sprawdzał moze ktos z was ten glosnik z drugim magnesem?

Znalzalem temat Sound wave'a ale chyba to nie na temat...

Jak ktos ma jakies zmierzone dane to prosze je tutaj umiesic

Pozdro
    low-END

Najlepiej byłoby abyś sam zmierzył te parametry :)
    tak będzie najwiarygodniej, a JIG to nie jest droga zabawka :)
    Ja moge powiedzieć że ostatnio testowałem 27 150 8 sc w budzie 50l br @ 35hz
    i musze powiedzieć że po zaekranowaniu gral zdecydowanie lepiej, mniej zamulał
    i był zdecydowanie bardziej dynamiczny - dostał wykopu.
    Niestety nie miałem możliwości zmieżenia parametrów :/ (test odbył się na wsi :) )

Skomentuj

Az takim audiofilem nie jestem zeby kupowac/budowac JIG'a, sadze ze przydal by mi sie tylko raz wiec nie oplaca sie inwestowac...
      Sądzilem ze ktos mierzył juz 27-150 z dodatkowym magnesem...
      dalej czekam, moze ktos sie ju w to bawił :)
      low-END

Skomentuj

sam JIG to kwestia 20zł :)
        pozatym przydaje się często ;]

Skomentuj

a jakiej wielkosc magnes dokleiles?
          Kiedys bawilem sie z tesla w doklejanie magnesow ale jakos na charakterystykach nie bardzo bylo widac zeby cos to dawalo.

Skomentuj

Według moich doswiadczeń najlepiej doklejać taki sam magnes,w wypadku stx-a nie jest to wielki problem,gorzej z innymi firmami,pozostaje metoda prób i błędów.Czyli zjawisko Irka jest jak najbardziej na miejscu.Choc powiem że przypadkowo odkryłem że arz-tka tesli bardzo miło przyjmuje obecność magnesu od xw.Mówię tu o wersji 4 ohmowej.Niestety,zrzutów z pomiarami nie mam,poszły do samsunga z dyskiem w ramach reklamacji cholera.Ale w tym wypadku to działa.

Skomentuj

irek, ten z stxa największy.
              charki nie sprawdzałem, ale różnice słychać wyraźnie - brzmieie już tak nie męczy i dużo mniej muli.

Skomentuj

Czaruję...
              X