Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakiś mały głośnik niskotonowy??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakiś mały głośnik niskotonowy??

chce zrobić mały subwoofer przez maly rozumiem cos wymiarami zblizonymi do tego wymiarow subwooferow w zestawach do kompa. cena gośnika tak do 100 zł. podobno visaton w 130 s jest ciekawa propozycja?? i czym sie rozni od w 130 sc ??

sc jest ekranowany magnetycznie

Skomentuj

w130s na suba ? :/
      czym chcesz tego suba nepędzać ?

Skomentuj

w130s to lipa, potrzebuje dużej obudowy zeby zacząć grać a i tak rezultaty nie będą dobre. W te samą wielkość budy wstawisz dwa arn 150 które będą wymiatać w porównaniu do tego visatona.

Skomentuj

no wiec co byście polecili żeby grało dobrze w małej obudowie??

Skomentuj

W130 bym zdecydowanie do tego celu nie polecił. Jak ma być tanio to ARN150, albo jeżeli możesz zrobić ciut większą skrzynke to zdecydowanie najlepiej by wypadł STX GDN18/120/6 SW.

Skomentuj

Za 100zl na allegro jest AXX1010 dajesz go w 15l closed i masz malego wypasionego suba.

Skomentuj

Viper ciut większą to znaczy o jakich rozmiarach mówimy ??:> najbardziej interesowalo by mnie cos tak do 15 l najlepiej BR

Skomentuj

coolombo, ale pewnie rep003 chce to 50w wzmakiem zasilić :)
                  a AXX wymaga sporo mocy, 200w najmniej...
                  Zamieszczone przez rep003
                  najbardziej interesowalo by mnie cos tak do 15 l najlepiej BR
                  no to 18sw ze stajni stxa w takiej budzie gra bardzo dobrze :)
                  ew możesz jakiś używek poszukać na allegro, ale tak naprawde to ciężko powiedzieć czego konkretnie ;]

Skomentuj

Jeśli buda 15l BR to dałbym GDN18 który zagra w takiej budzie bardzo dobrze i nie będzie wymagał niewiedomo jak mocnego pieca do zasilenia, przy czym zagra naprawde bardzo fajnym basem.

Skomentuj

co do wzmacniacza to jeszcze nic nie mam wiec jka b yscie przy okazji mogli cos polecic nie zbyt drogiego do tego stx-a. najlepiej cos od razu z filtrem zeby mozna zamknac w pudle wszystko oczywiscie od razu z zasilaniem jakims :>

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        coolombo, ale pewnie rep003 chce to 50w wzmakiem zasilić :)
                        a AXX wymaga sporo mocy, 200w najmniej...
                        Niby tak ale jak już robic suba to coś konkretnego a ten raveland to najlepsza okazja na allegro w tej cenie.

Skomentuj

rep003, zwykły tda styknie.
                          Irek ma sprzedaje złożone moduły - wystarczy tylko trafo podłączyć ;]
                          coolombo, natchnąłeś mnie - musze sprawdzić jak axx gra w domu ;]

Skomentuj

takero, sprawdz koniecznie. myslalem nad nim jako uzupelnieniem monitorow.

Skomentuj

na allegro juz ich niema,dla mnie wystawial ostatnia sztuke,mozliwe ze cos by jeszcze znalazl ale watpie ze za 99 zł,po 120 juz predzej. co do axx.... niezły masakrator to musi byc,gigantyczny magnes(porownuje do tesli alfreda i stxa 42,32,27) grube i bardzo sztywne zawieszenie...jedynie ten plastik na magnesie-wg mnie alu bylo by lepsze,dzialaloby jako radiator.zloze holtona to powiem jak to gra :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X