Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosze o pomoc w wyborze monitorkow do 10m2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Borys, sprawdziłem, jest tanio, ok. ale przesyłka kosztuje połowę tego co głośniki razem...
    PRzesyłka 75$ a głośniki 140$ heh...

Skomentuj

moje pytanie brzmi....... czy do sc sc10n i w130s mozna uzyc zwrotnicy z tej kolumny???? http://www.visaton.de/visaton_en/6/2...struction.html bo juz taki pomysl padl w tym poscie ale nie wiem czy jest on sluszny...

Drugie pytanie brzmi.... zasymulowalem w130s 4 ohm w winisd i otrzymalem cos takiego....oczywiscie mowimy tu o monitorkach :

przypadek pierwszy:

obudowa 12 l strojona na 50 hz i z wykresow wyglada to nastepujaco:
      - f3 50 hz
      - f6 43 hz
      - impuls 10 ms przy 50 hz
      - wytrzymalosc mocowa 11 w przy 74 hz
      - podbicie okolo 1.5 dB w pasmie od 88 do 115 dB

przypadek drugi:

obudowa 10 l strojona na 60 hz i z wykresow wyglada to nastepujaco
      - f3 56 hz
      - f6 49.5 hz
      - impuls 8 ms przy 60 hz
      - wytrzymalosc mocowa 15 w przy 85 hz
      - podbicie okolo 3 dB przy czestotliwosci 93 hz

czy moje symulacje wypadaja w miare dobrze???

a przypominam ze preferuje szybszy dobrze kontrolowany bas no ale i w miare miesisty jak na mozliwosci tych glosnikow...

Pomozcie...naprowadzcie jesli blednie mysle... moze ktos zasymuluje i napisze na forum optymaly litraz i stojenie dla tego glosnika....

czekam na odpisy...

Skomentuj

po co bezsensownie symulujesz skoro podałem linka, gdzie visaton wyraźnie pisze jak w jakich budach stroić ?
        Zwrotnica jest od innego głośnika, jakoś grać to będzie ,ale nie optymalnie.

Skomentuj

"- podbicie okolo 1.5 dB w pasmie od 88 do 115 dB" ke?

Skomentuj

czy jak zrobie 11 litrow strojone na 55 hz to bedzie dobrze dla vistaona w130s 4 ohm???..... czy osiagne w miare szybki bas???? dobrze kontrolowany jak na monitorek??? prosze o odpowiedzi

Skomentuj

Czaruję...
            X