Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

membrana bierna?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

membrana bierna?

Witam,

Zbudowalem subwoofer "na oko" o wymiarach 43x41x81 o pojemnosci ok 120l podzielony na 2 części, skrzynia zamknieta. Subik ma 2 glosniki jakies smieszne pseudo 350W HANSSEN dostałem je wiec szkoda zeby sie marnowały . moje pytanie brzmi nastepujaco: czy moge wykroić scianke działową i podlaczyć drugi głośnik jako membranę bierną? chodzi o to że wzmacniacz nie moze 2 pociagnac. . .

Pozdrawiam.

jasne że możesz "wykroić ściankę" ale efekt tego zabiegu będzie "na oko" dobry a na słuch do d _ _ y

Skomentuj

membrana bierna to nic innego jak otwr bass-reflex. Tylko inaczej sie stroi, czasem trzeba zastosowac MB jesli br mialby miec 1metr dlugosc.

Dlaczego wzmacniacz "nie pociagnie"? Jak nie pomyslales wczesniej to Twoja wina, podlacz teraz glosniki szeregowo jak wzmacniacz nie radzi sobie z polaczeniem rownoleglym.

Co to za wzmacnaicz i jaka impedancje maja glosniki?

Skomentuj

Wzmak to AKAI AM-37 głośniki są 8 ohm . . .

tyle ze to ciagnie jeszcze 2 altony 140 z mocniejszymi gwizdami i dołem STX 32/150/8.

Co oznacza połączenie szeregowe? tzn podłączyć jeden głośnik i do niego tamten nie używany :?: dobrze rozumuje?

Skomentuj

Zamieszczone przez BlackDragonDDR
          Co oznacza połączenie szeregowe?
          http://diyaudio.pl/portal.php?show=3

Skomentuj

Czaruję...
          X