Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmak z allegro do CW 1002C

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmak z allegro do CW 1002C

Witam.
    Chciałbym abyście mi doradzili jaki wzmak wybrać do ów głośnika Alphard CW 1002C.
    Kwota jaką moge na niego przeznaczyć to max 300zł.
    Zastanawiałem się nad wzmacniaczmi z allegro, co możecie mi o nich powiedzieć? Dobrze zagrają z tym głośnikiem? Aha, nie piszcie tylko, że za tą kwote można dostać jakiś dobry używany. To ma być nowy, bo jako prezent.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32174660
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32174634
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32080098

Może jakiś inny, w tym przedziale cenowym?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.

Jezu!Wywal te linki jak najszybciej i dupy se nie zawracaj człowieku!To chiński szajs i w życiu nie ma podawanej mocy,może połowe tego,w co wątpie.U mnie leży jakiś CDI 800W i spierdział sie przy LW 800,poprostu 1/4 mocy i charchot,zreszta co do niego nie zapiąłem to kucał.Już wole mojego starego magnata 2x50,przynajmniej ma tyle ile podają i nawet 350W Hertza mi ciągnie jako tako.Odpuść se bo plame dasz.
    PZDR

Skomentuj

Co ty taki nerwowy? Ja tu sie tylko pytam, bo nie wiem co kupić.
      To w takim razie co byś polecił?

Skomentuj

Widze co napisałeś ale uważam, że "klient" bardziej ucieszy się z używki jakiejś dobrej firmy, niż z bazarowej taniochy. Ja zamiast tych buszmenów wolałbym to:
        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31467811
        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32071277
        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32040466

Umberto --- święta prawda

Skomentuj

słuchajcie ja myśle że te wzmacniacze są w komplecie do ich głośników :P bo to są kompatybilne waty <lol>

Skomentuj

Z tego co słyszałem to tak jak mówi SW. Moc wzmaków odpowiada mocy ich głośnikó i napewno nie jest to po 600-700W. Ja bym to dzielił przez 6

Skomentuj

No ja wiem, że one nie mają po 600W. Teraz dokładnie widać jak przejżeliście te aukcje co ja napisałem, np ten ostatni link z allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32080098
              Na wzmaku pisze 1000W a w aukcji jest wyraźnie napisane 4x95W RMS.

Skomentuj

czlowieku daj sobie z tym spokoj ,bo pewnie tych 95 watt w rms nie ma ,podajesz linki z allegro chin ..schit'a i jak ci doradza to dalej prubojesz udowodnic ze jestes madrzejszy ,jak chcesz to go**o kupic to prosze bardzo ale n ie zasmiecaj takim i prostymi pytaniami forum. tak jak ci doradzili koledzy kup cos sensownego co ma jakies 80 watt ale znanej firmy a nie jakjiejs ktorej wogule nie znasz .

pozdrawiam

Skomentuj

Ej no to ja nie wiem... ja tu chce sie dowiedzieć, bo sie nie znam zabardzo na wzmakach a ty mi piszesz, że zaśmiecam forum. Chyba poto ono jest żeby sie czegoś dowiedzieć? No moge sie mylić. Widocznie są tu sami geniusze...
                  Dobra ja tam sie nie będe z wami spierać, chciałem tylko wiedzieć jaki wzmak kupić.
                  Czyli z tego co wywnioskowałem to jak kupie mu jakiś dobrej firmy wzmaka tak z 2x90W RMS to na CW1002C mu starczy? Myślałem, że przyda sie przynajmniej te 140W RMS.
                  Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

Skomentuj

Te 140W się przyda, ale żeby kupić 2x140W to trzeba sporo kasy wydać. Nie sądze, że za 300zł kupisz coś co tyle naprawdę ma.

Skomentuj

W końcu jakas sensowna odpowiedź. Ale to nie tak:
                      Te 140W mogłoby być w mostku, bo to ma być wzmak tylko do CW1002C i do niczego więcej.

Skomentuj

Jezu!Wywal te linki jak najszybciej i dupy se nie zawracaj człowieku!To chiński szajs i w życiu nie ma podawanej mocy,może połowe tego,w co wątpie
                        dokładnie hehe :)
                        pozdro

Skomentuj

aha, to jeden ma być:) Cosik mi się powaliło, że dwa Te Cw1002C mają tendencje do jarania, więc te 140W to optimum. Do 300zł powinieneś znaleźć. Koledzy dobrze radzą, omijaj made in china.

Skomentuj

Zastanowiłbym sie nad tym co tutaj piszecie.

Wzmaki Boshmana nie są takie słabe jakby wam sie wydawało. Może teraz, ale starsze modele były stosowane w car-audio i nawet chwalone przez osoby, które je posiadały. Napewno nie mają takiej mocy co na nich pisze, zresztą pewne chyty maretingowe muszą być. Jakby gość poszedl do sklepu zobaczył 2x80W i zobaczył 2x250W to co by kupił ?

Prosta odpowiedź, ten mocniejszy będzie lepszy (chodzi o napis), jeszcze jest tańszy....

Na zawodach w dragDB miałem okazję odsłuchu na różnych wooferkach (EarthQuake, JBL, Hertz) i szczerze dawały sobie rade.

Nie wiem jak jest z tymi nowszymi modelami.

Skąd możecie o czymś coś wiedzieć skoro nie mieliście z tym styczności ? Chyba że ktoś tutaj z wypowiadających się miał taki sprzęt to zwracam honor.

Głośniki nie są złe, jeden z głośników Boshmana dostał nagrodę cena/jakość z kosmosu to sie nie wzieło. (Było to na forum o tym).

Brak tutaj otwartości na coś nowego, coś nie znanego, odrazu to skazywane jest na porażkę.

Skomentuj

nikt niczego nie przekreśla, ale jesteśmy nastawieni sceptycznie do takich made in china:) Pozdro

Skomentuj

balupunkt gta 2100 ma cos kolo 140 w mostku przy 4 ohm
                                mozna go nostac za niecale 3 stówki

Skomentuj

Popieram Umberto i Długiego !!! Przy okazji - Długi - co z tym sąsiadem ??? Już w skrzynce he he he ???
                                  A poza tym - jeżeli ma to być dobry i bardzo nisko ciągnący basik i to w aucie to raczej jednak Magnat... Tutaj to on Ci podpasuje, bo niskie częstotliwości a zwłaszcza do samochodu... Tylko Magnat !!!
                                  Poszukaj na Allegro. Na 100% coś znajdziesz.
                                  Pozdr.

Skomentuj

Boszmany sa bardzo dobre.Wyciągają ok 100W w mostku.Posiadają bardzo solidną przetwornice!!.Miałem mase zdjęć środków tych boschmanów i są wpożądku!.Końce mocy na tranzystorach... .

Skomentuj

Czaruję...
                                    X