Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomysl na estradówki do 500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sorry ze sie wtrace w temat... irku a co powiesz o craaftcie tym tc12/150... przewinal mi sie ostatnio przez rece 12/200 no i uwazam ze jest to swietny glosniczek do nadstawek za ta cene ( no mialem go jakies 50pln taniej niz na empire) i ciekaw jestem jak sie sprawuje ten nieco tanszy model miales moze to cos kiedys??...

Skomentuj

irek, tylko ten ps15 kosztuje 170 zł (alphard.pl), a stx kolo 150 ...
      ale modyfikowany stx chyba kosztuje wiecej niz 150zl..... :roll:

aha i czy Tonsil GDWT12-19/150 starczyłby do tego alpierda ?

Skomentuj

witam

Mam takiego tonsila i spokojnie wystarczy z odpowiednia zwrotka
        u mnie gra z alpierd rw 1200 i hw 650 ale te przetworniki pozostawiaja duzo do zyczenia ale to juy oddzielna bajka

Skomentuj

craaft to profesjonalna firma i tu mozna kupowac w ciemno. Nie ma co porownywac z alpiardem czy STX-em.

Tonsil GDWT12-19/150 musi starczyc bo to bezkonkurencyjny glosnik w kategorii jakosci ccena. Jak na razie nie ma dla niego zadnego odpowiednika!

Skomentuj

a gdzie jest produkowany crafft :?: i czy wogole parametry tych glosnikow sa zmiej wiecej zgodne :razz:

Skomentuj

Irku co sądzisz o estradówkach na dwóch szerokopasmowych STX 27cm do tego GDWT 9-80TF(bodaj taka nazwa)?

Skomentuj

obecnie craaft to firma widmo, zniknela jakis czas temu z rynku a teraz sie pojawia. Glownie pojawia sie taniocha malej mocy na blaszanych koszach. Zdaje sie ze firma niemiecka.

Akurat estradowek STX-a 27cm nie mialem okazji mierzyc. Generalnie nie sa to efektywnosci firmowek ale dla poczatkujacych to zawsze cos.
                Tonsil GDWT9/80/5F to to samo co GDWT9/100/1 i w zasadzie to samo co GDWT12-19/150 (wieksza tuba). Krotko mowiac dobry glosnik.

Skomentuj

irek, hmm..a jakie polecisz estradowki tak jaknajtanszym josztem ?? zastanawiam sie tak jak mowil dj_zibi, np 2x27 + gdwt 12

Skomentuj

Z tych 27 to zapewne basu nie bedzie.
                    SW je testowal, z reszta jak chyba wszystko od stx'a i z jego wypowiedzi mozna wywnioskowac ze lepszy jest 22

Skomentuj

Maxi ale 27 ma większy SPL. Co do basu to bank będzie tuba na dwóch STX GDN 30-200. Estradowych.

Skomentuj

dj_zibi, ale 22 podobno jest lepsza jesli chodzi o srednice :)

Skomentuj

Pewnie ale wg mnie to na estradzie lcizy sie głównie DB jakoś na nastepnym planie.

Skomentuj

czym wiekszy glosnik tym potencjalnie wiekszy SPL ale nie znam tych nowych estradowek STX-a. Mialem kilka probek na zamowienie i nei byly rewelacyjne choc podobno przy porownaniu celestiona 8cali z STX-em tez 8cali charakterystyki byly podobne tylko STX byl 3dB nizej. Celestion ma co parwda 1355 magnes ale i xmax >3mm! a STX chyba byl zrobiony na minimum czyli Xmax tylko 1-2mm

Skomentuj

Czaruję...
                            X